Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea dezvăluie că Parlamentul European pune PRESIUNE pe el: 'E nenegociabil, e deasupra partidelor politice'

Liviu Dragnea, recunoscut oficial premierul de facto al României

Liviu Dragnea anunța că PSD vrea să organizeze un referendum pentru familia tradițională în luna mai! Însă, președintele Klaus Iohannis le dă planurile peste cap. A declarat că nu va promulga legea referendumului în actuala formă trimisă de Parlament la Palatul Cotroceni.

Liderii PSD au planificat organizarea unui mega-miting în București, pentru susținerea familiei tradiționale. La Antena 3, Dragnea a recunoscut că socialiștii europeni pun presiune pe el pentru a renunța la referendumul pe care, conform lui, nici președintele Iohannis, nici PNL nu și-l doresc.

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

”Vrem să facem un miting foarte mare pentru a ne arăta sprijinul nostru pentru familia tradiţională. E un lucru în care eu cred foarte mult. Este vorba de un subiect de o profunzime uriaşă pentru societatea românească. PSD, în ansamblu, susţine lucrul acesta şi nu este neapărat un miting exclusiv al PSD, ci este un miting făcut pentru a arăta sprijinul nostru pentru asta. Am vorbit deja cu colegii mei, suntem în organizare, urmează să stabilim data şi locaţia. Nu este foarte uşor să găseşti în Bucureşti un loc pentru un miting foarte mare. În acelaşi timp, trebuie să stabilim data, pentru că trebuie să vedem totuşi ce se întâmplă cu modificarea legii referendumului. Am înţeles, nu ştiu dacă informaţia e reală, că preşedintele vrea să atace legea la CCR legea respectivă, deci se tot întârzie. Deci, în funcţie de ceea ce se va întâmpla în plan legislativ, o să decidem şi noi data acestui miting Noi nu renunțăm la referendum, îi anunțăm pe cei care cred asta. Cum să îi iei dreptul românului ca să se exprimă? De ce le e teamă?

Citește și: Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

Tuturor celor care vor să împiedice referendumul, noi îi anunţăm şi eu îi anunţ că noi nu renunţăm la asta şi vrem ca referendumul să se producă, pentru că vrem ca românii să aibă dreptul să-şi spună punctul de vedere faţă de o temă foarte importantă. Cum să iei dreptul românilor să se exprime, să spună da sau nu la o întrebare? De ce le e teamă? Neavând nimic împotriva altora.

Acolo nu e pe bunul-plac. Dacă o consideră neconstituţională, o atacă la CCR şi Curtea va decide. Dacă CCR spune că articole sunt neconstituţionale, o modificăm în Parlament, dacă spune că este constituţională, preşedintele trebuie să o promulge. Nu putem să spunem: domnule, nu vreau să o promulg, pentru că nu vreau eu, că nu merge.Acolo nu e pe bunul-plac. Înţeleg că nu doreşte acest referendum, înţeleg că nici PNL nu doreşte acest referendum, este problema lor, dar nu vreau să politizăm. Eu am presiuni foarte mari, şi nu de acum, din partea socialiştilor europeni să nu susţin acest referendum. Asta este ceva pentru mine nenegociabil. Este deasupra partidelor politice. Este ceva în care eu cred foarte mult şi în care milioane de români cred foarte mult.

Citește și: Starbucks, în mijlocul unui scandal uriaș: De ce este acuzată compania

PSD nu și-a schimbat orientarea și nu megem către o doctrină conservatoare. Este vorba despre o abordare creștină. Nu e un ordin pe unitate, e o stare de spirit, nu e nicio ezitare în acest subiect.”, a declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.