Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea dezvăluie ce a discutat cu ambasadorul SUA, la întâlnirea surpriză

inquam FOTO/Octav Ganea
dragnea klemm

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, în această dimineață, cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Deși toată lumea se aștepta ca cei doi oficiali să abordeze tema justiției, Liviu Dragnea precizează că discuțiile s-au axat pe tema parteneriatului strategic România-SUA.

Citește și: S-a stabilit: Cine va fi şeful Comisiei care îl va ancheta pe directorul SPP

”Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, l-a primit marți, 20 februarie, pe domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale, în domeniile politico-militar și de securitate, România fiind prima țară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategiccu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special înregiunea noastră.

În acest sens, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităților de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România și SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanța amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT și securitate cibernetică, știință și cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni delucru pentru a întări și aprofunda parteneriatul strategic între România și SUA, pe aceste dimensiuni”, arată Liviu Dragnea, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.