Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea dezvăluie ce a vorbit, în biroul său, cu șefii OMW și Exxon Mobile

stiripesurse.ro
birou dragnea cabinet

Liviu Dragnea a declarat că reprezentanții OMV și Exxon Mobile i-au spus, la întâlnirea de zilele trecute, că vor vedea forma finală a legii offshore și apoi vor lua o decizie dacă vor continua investițiile, liderul PSD spunând că puterea nu renunță la forma actuală a legii.

"La mine a venit CEO de la OMV, cred că marți și a doua zi președintele Exxonmobile din America. Sigur subiectul a fost legea offshore. Și-au exprimat dorința de a continua investițiile în Marea Neagră, dar ținând cont de libertatea de exploatarea gazelor, eu le-am spus că poziția mea de astă vară nu s-a schimbat. O parte însemnată din producția de gaze trebuie să se vândă în România pentru ca economia noastră poată beneficieze 20, 30 de ani de gaze și să avem indepedență economică de Rusia. Obiectivul nostru a fost să găsim o balanță corectă între interesele legitime ale țării noastre și ale investitorilor", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că marii investitori l-au informat că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investițiile.

"Nu mi-au spus asta. Noi nu negociem. Mi-au spus ceea ce era firesc să spună că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investițiile sau nu. Noi vom continua cu legea, cum am spus, și procentul de 50% din producția de gaze să se tranzacționeze pe piața din România, să nu se ducă spre 100%, s-a stabilit că rămâne la 50%", a mai spus Dragnea.

"Eu nu vreau să acuz pe nimeni, dar în presa asta cu epoleți s-a discutat că i-a uite scrisoare lui Giuliani e un lobby, nu erau adevăruri, și ăla e un rău. Dar e bine când se face un lobby pe legea asta?! Indiferent ce presiuni s-ar face asupra mea, asupra partidului, eu sunt absolut convins că parlamentarii noștri nu vor ceda. Legea e la Senat, primă camera sesizată, vreau ca în trei săptămâni să fie adoptată. De ce a întors-o Iohannis? De ce nu a vrut Iohannis, dacă pentru el era un subiect important? De ce nu a vrut să se discute în CSAT? Putea el să o facă.", a spus Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.