Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, după întâlnirea cu Gabriela Firea: 'Să se întâlnească cu ceilalți primari de sector la Ministerul de Finanțe'

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
firea dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat la ședința Asociației Municipilor din România unde au avut loc discuții despre buget. La întâlnire a fost prezentă și Gabriela Firea, în contextul în care edilul general al Capitalei a reproșat că din bugetul Primărie se taie 25%, adică 180 milioane euro.

Dragnea i-a transmis Gabrielei Firea, după mai bine de 4 ore de discuții, că trebuie să se înțeleagă cu ceilalți primari de sector despre cum vor vi împărțiți banii Bucureștiului.

Citește și: Răsturnare de situație! Finanțele se împrumută tot de la bănci- Despre ce sumă este vorba

”Eu le-am promis că vor avea bugete mai mari ca anul trecut. Trebuie să se ducă la o întâlnire toţi primarii de sectoare şi doamna primar general mâine (n.r. - joi) la Ministerul de Finanţe. Pe mine mă interesa ca bugetul pentru toată Capitala să crească şi creşte, iar cum se împart banii între Primăria Capitalei şi primarii de sectoare trebuie să decidă ei şapte, cu argumente, cu atribuţii, cu competenţe, cu proiecte pe masă. Cei şapte să decidă, pentru că s-au mai întâlnit o dată. Cei şase primari de sector au semnat o hârtie către Ministerul de Finanţe. Să mai facă o întâlnire şi împreună să hotărască. Din punctul meu de vedere, cum decid ei aşa vom aproba şi în Parlament. Banii Bucureștiului trebuie să îi împartă primarii de sectoare cu primarul general. Toți banii Bucureștiului rămân la ei.

Banii suplimentari pentru autoritățile locale vor veni din TVA.

Eu i-am ascultat. Le-am spus că în discuțiile cu reprezentații Guvernului și cu dl Tăriceanu vor avea bugeturile de anul trecut și o parte din municipii vor avea veniturile mai mari. E o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate. Vor fi niște modificări. Adică Guvernul va suplimenta de la Guvernul de stat, acolo unde orice localitate care nu poate acoperi toată creșterea. Se mărește cota care rămâne la localitate la 60%. Guvernul va aloca sumele necesare. Dacă cumva vreun sat și vreun județ primește nu le acoperă. La consiliile județene vor merge cu 450 lei pe locuitor ca să fie o limită minimă și la localități însoțitorii personalor cu handicap.”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: Vești proaste pentru acești români! Urmează noi taxe și scumpiri .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.