Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea explică radicalismul anti-PSD: 'Am comunicat prost'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gest

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, afirmă că social-democraţii au făcut greşeli de comunicare care au generat o stare de nemulţumire la o parte dintre români şi pe alocuri radicalizare.

Într-un interviu pentru Adevărul Live, Dragnea a susţinut că românii o duc mai bine după cei doi ani de guvernare PSD-ALDE. Întrebat de ce unii români sunt în continuare nemulţumiţi, liderul a răspuns: "Pentru că am comunicat prost. Nu e singurul motiv. Alt motiv poate să fie, de exemplu, 'Eu nu voi vota cu partidul X niciodată'. Sunt oameni care nu vor vota niciodată cu un partid. Unii votează emoţional, nu pragmatic. Poate să fie şi asta, nu sunt sociolog."

"Constatăm un nivel de radicalizare a societăţii destul de pronunţat. Oamenii preiau violenţa limbajului de la vârful politicii. Şi în şcoli s-a ajuns ca elevii să fie violenţi în limbaj, între ei şi cu profesorii. Unul dintre principalii vinovaţi este Iohannis. A început cu construcţia acestei industrii a urii imediat după alegerile parlamentare din 2016. A doua zi după alegeri l-a chemat pe Tăriceanu pentru a încerca să răstoarne majoritatea, nerespectând votul. Face mult rău socieăţii", a mai precizat Dragnea.

Liderul PSD le transmite contestatarilor să aibă o abordare pragamatică. "Dacă ar fi să-mi formez o părere despre un partid, m-aş uita întâi ce a făcut acel partid în mod concret. E mai bine în mediul economic? E mai bine. Creşterea economică nu vine din cer. S-au mărit pensiile? S-au mărit. Am eliminam birocraţia pentru firme.  S-a dublat suma alocată pentru burse, deci studenţii au venituri puţin mai mari. E transportul gratuit pe CFR. O stundentă a propus să extidem această măsură, să se aplice o reducere de 50% pe trasnportul intern cu avionul. E o ideea foarte bună, am vorbit cu Guvernul", a mai declarat Dragnea.

Potrivit preşedintelui PSD, cauza principală a nemulţumirii românilor este că nu s-a comunicat într-un mod coerent, zilnic, orice măsură care a fost luată, efectele şi beneficiile acelei măsuri. "La această campanie de minciună permanentă nu s-a venit cu aceeaşi intensitate de răspunsuri şi nici nu a fost o campanie proactivă de comunicare a acestor măsuri", a mai declarat Dragnea,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.