Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea și-a chemat oamenii în birou: Toți liderii PSD sunt la discuții

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea congres

Liderii social-democrați s-au reunit, duminică, în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, înainte de ședința Consiliului Național al PSD. Premierul Viorica Dăncilă a venit împreună cu ministrul de Interne, Carmen Dan, la întâlnirea informală a social-democraților.

Printre liderii PSD prezenți în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea se numără premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb și fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.

Citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

Liderii PSD se reunesc, duminică, în ședința Consiliului Național al partidului, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 16:00. Reuniunea social-democraților are ca scop alegerea președintelelui Consiliului Național prin vot, conform procedurilor. De asemenea, se vor constitui departamentele de specialitate.

"La Consiliul Național se va constitui din nou CN al partidului cu membrii după noul statut al partidului, va fi ales președintele Consiliului Național prin vot, conform procedurilor și se vor constitui departamentele de specialitate ale partidului la nivel național și alegerea coordonatorilor departamentelor", a afirmat Codrin Ștefănescu, joi pentru MEDIAFAX.

Citește și: Exatlon, surpriză uriașă! Cine va lua premiul colosal

Pe 19 noiembrie, președintele social-democrat Liviu Dragnea a anunţat că a CEx al partidului a votat ca Mihai Fifor să fie preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD.

"L-am propus pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informaţii, propunere, sprijin şi va face informări periodice către premier", a afirmat Dragnea.

Citește și: S-a aflat! Cine a fondat partidul-surpriză al lui Cioloș

La rândul său, Mihai Fifor a explicat că vrea să se axeze pe revitalizarea departamentelor Consiliului Naţional al PSD, lucru pe care l-a comunicat şi lui Dragnea şi Dăncilă.

"Am discutat şi cu domnul Dragnea şi doamna premier şi am ajuns la concluzia că având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că voi avea un rol mai important la partid. Eu cred că a reuşi să revitalizăm departamentele Consiliului Naţional înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivaţia mea", şi-a explicat Mihai Fifor demisia de la Ministerul Apărării.

Citește și: S-a anunțat! Cine ar putea debloca legea pensiilor

La finalul Comitetului Executiv Național al PSD de luni, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședință au fost discuții despre oportunitatea unei ordonanțe de urgență de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituționale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituționale să revină în Parlament.

De asemenea, șeful Executivului a mai spus că în bugetul pe 2019 se va regăsi și un Fond de Investiții Locale, prin care localitățile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanțare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea școlii. OUG ar urma să fie adoptată de Guvern.

Citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că bugetul pentru Fondul de Investiții Locale este de 10 miliarde de euro.

Potrivit Statutului PSD, Consiliul Național al PSD este platformă de analiză, dezbatere și elaborare de programe și politici publice, precum și de oferire a soluțiilor alternative programelor de guvernare, platformă structurată pe departamente de lucru pe domenii de activitate.

Citește și: Exatlon, surpriză uriașă! Cine va lua premiul colosal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.