Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi spune lui Dacian Cioloş ce i se pregătește

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Ciolos

Programul de guvernare al Guvernului PSD-ALDE nu va fi afectat de gaura pe care a lăsat-o în buget fostul executiv tehnocrat şi niciuna dintre măsurile prezentate în campania electorală nu va fi eliminată, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, reamintind că a fost constituită o comisie parlamentară de anchetă referitor la banii lipsă din bugetul statului.

"Ceea ce m-a nemulţumit şi m-a mirat a fost postarea lui Cioloş. Nu-mi dau seama dacă e superficialitate, răutate, rea credinţă. (...) Nu trebuie să-mi răspundă mie pe Facebook, nici la televizor, ci trebuie să răspundă comisiei de anchetă. Toată ţara trebuie să afle de ce sunt mai puţin cu 10 miliarde", a spus Liviu Dragnea, marţi seara, la Antena 3.

Citește și: Vine marea amnistie fiscala!

Liderul PSD a făcut o demonstraţie practică, punând pe hârtie cifrele bugetului şi rectificărilor bugetare de anul trecut, din care ar reieşi că veniturile au scăzut cu 10 miliarde de lei şi că ''practic'' sunt lipsă din buget circa 14 miliarde de lei, cu care se puteau mări pensii şi salarii.

"Eu nu sunt scamator, eu sunt inginer şi am lucrat cu cifre şi lucrez cu cifre. (...) Cifrele n-au cum să mintă", a subliniat Dragnea, care s-a întrebat cine i-a pus pe funcţionarii din Ministerul de Finanţe să facă "hârtii mincinoase".

Citește și: Angelina Jolie și Brad Pitt divorțează cu un judecător…PRIVAT

Potrivit liderului PSD, gaura în buget arată că fosta guvernare tehnocrată a scăpat din mână controlul evaziunii fiscale şi instituţiile statului nu au mai funcţionat cum trebuie, astfel că România a pierdut 10 miliarde de lei din venituri, care puteau aduce la rectificare 3 miliarde de lei în plus.

Fostul premier Dacian Cioloş i-a transmis liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, că bugetul ţării "nu este un sac fără fund" şi "nu poate fi administrat haiduceşte", susţinând că PSD îşi acoperă "nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă".

Citește și: Cine este David Clark, autorul unui asa zis raport despre justitia din Romania

"Confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti pe care eu le tot spun de câteva luni, conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie şi anunţă că ar fi găsit, citez, 'o gaură de zece miliarde în buget'. Pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de 'gaură' ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această 'gaură' NU există", a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook, adăugând că, în 2016, veniturile au fost mai mari decât în 2015 iar deficitul final a fost sub cel prognozat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.