Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl amenință pe Florian Coldea: 'L-am considerat și îl consider în continuare malefic'

Liviu Dragnea

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre culisele statului paralel și a explicat cum s-ar fi întocmit eventuale liste prin care diverși oameni de afaceri sau din spațiul public erau eliminați. În spatele unor asemenea acțiuni s-ar fi aflat fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea. Liviu Dragnea nu a prezentat dovezi pentru afirmațiile sale.

„Țintele umane erau de câteva categorii: în primul rând liderii politici care aveau altă opinie decât a lor sau erau considerați cât de cât patrioți și greu de stăpânit. De asemenea, lideri de opinie care puteu să fie periculoși: unul e Gigi Becali; devenise prea popular. Patronii cluburilor de fotbal puteau să fie și ei influenți. Oameni din presă care au puncte de vedere bine articulate, dar și patroni de presă. Îmi aduc aminte și de Gică Popescu, el a fost condamnat ca să nu câștige FRF.

Marian Vanghelie face parte din categoria celor care spuneau lucruri din interior și îi enerva foarte tare. El nu a fost folosit niciodată de Coldea sau Maior.

Traian Băsescu a făcut tot ce a putut ca să fiu condamnat la referendum, dar nu el coordona statul paralel: ci Coldea.

Coldea a fost tot timpul în război cu Traian Băsescu. L-am considerat și îl consider în continuare malefic, nu e prost deloc. Îl anunț că o să mai discut de el.

Nu se căutau fapte, ci liste. Eu o dată l-am întrebat pe Florian Coldea de ce procedează în felul acesta. Mi-a zis că trebuie să înțelegi că nu suntem singuri pe pământ, că suntem o țară predictibilă și că nu deranjăm interesele marilor puteri cu care noi suntem aliați. Că la intrarea în UE am renunțat la suveranitatea economică.

Gabi Oprea a fost desemnat de Băsescu să facă UNPR, un partid contrabalas de UDMR, sprijinit de SRI. UNPR a fost creația statului paralel. Mie Gabriel Oprea mi se pare un om de bună credință, dar ușor de manipulat. UNPR a fost construit de Coldea, de Maior... Vasile Dîncu nu a fost pe la UNPR.

Din ce știu eu Vasile Dîncu le-a spus că ideea UNPR e una proastă

Pe Gabriel Oprea l-au scos pe linie moartă deoarece nu mai avea valore de întrebuințare pentru Klaus Iohannis”, a spus Dragnea, la Realitatea TV.

Vezi și: Liviu Dragnea: 'În penitenciar a fost ca-n iad!'

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019. El a fost eliberat condiționat în 15 iulie 2021.

Fostul demnitar a fost găsit vinovat de faptul că a angajat fictiv două reprezentante PSD la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele făceau muncă de partid la sediul PSD.

De la condamnare și până la eliberare, condamnatul Liviu Dragnea a făcut 781 zile de închisoare.

Dragnea are, de asemenea, interdicție de a candida pentru funcții publice sau să aleagă până în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.