Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl CRITICĂ pe Teodor Meleșcanu: Trebuie să fie mai vioi/ Nu suntem pe persoană fizică

Teodor Melescanu

Liviu Dragnea a declarat că a cerut ca ministrul de Externe Teodor Meleșcanu să ceară ambasadorilor prezentarea unei analize care să cuantifice rezultatele muncii lor din punctul de vedere al avantajelor pentru statul român, analiză pe care nu a primit-o nici până în prezent, scrie Mediafax.

„Ambasadorii noștri trebuie să aibă și ei acolo totuși un mandat. Un an de zile cam tu ce ai făcut pentru România, în afară că îi aranjezi lui Iohannis niște vizite, să viziteze niște ruine din Italia. Eu la Congres am cerut asta public domnului Meleșcanu. Să ceară ambasadorilor sau să prezinte o analiză a cuantificării rezultatelor muncii ambasadorilor din punct de vedere economic sau din punct de vedere al unui avantaj pentru statul român. Nu am primit-o. Nu eu trebuia să primesc. Să primim noi în coaliție și pe urmă doamna prim-ministru. Nimic. Deci nu există. Atașații comerciali. La fel ar trebui. Dl Maior ar fi foarte interesant să vedem”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Citeste si Liviu Dragnea: Ma intereseaza sa ramanem vii, liberi

Întrebat dacă acesta nu ar putea fi considerat de opinia publică un atac la adresa ministrului de Externe, președintele PSD a replicat: „Doamne ferește nu, dar nu suntem pe persoană fizică, nici Opoziție. Mâine nu o să mai fim în funcție și ne întâlnim și noi la un suc, la magazin. Vine și dl Meleșcanu și dl Tăriceanu. Domnule, ce am făcut noi? Nu am făcut nimic. În domeniul acesta vreau să spun. Minciuna aceasta, aberația asta a lui Iohannis că el deține monopolul pe politică externă, este o chestiune profund neconstituțională. Constituția și legislația sunt foarte clare”.

Acesta a adăugat că și-ar dori ca Teodor Meleșcanu să fie mai vioi și să nu rămâna cantonat în vechile cutume referitoare la politica externă, mai ales în contextul în care are în șeful statului Klaus Iohannis un partenet care nu comunică și nu acționează.

„Cam acesta este stilul lui Iohannis. De blocaj. În rest, țipă, pârăște la Bruxelles, îndeamnă lumea să iasă în stradă. Astea sunt chestiuni foarte serioase. Lumea se reașează. Iohannis se joacă cu lopățica și găletușa în politica externă. Eu îl respect foarte mult pe dl Meleșcanu, dar cred că aici trebuie să fie mai vioi. Nu mai stai în cutumele alea care deja sunt învechite când au un partener care nu comunică, nu grăiește, nu acționează. Dvs știți ce face dl Iohannis pe la Consiliile Europene? Nimic. Nu știm nimic”, a conchis Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.