Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl dă de gol pe Dacian Cioloş: Ce pact i-a propus premierul

dragnea ciolos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a fost sunat de premierul Dacian Cioloş, marţi dimineaţă, înainte de nominalizarea lui Dragoş Tudorache la Interne, iar în timpul convorbirii i-a transmis şefului Guvernului că există temeri "din partea multora" cu privire la imparţialitatea acestui ministru.

"Am fost sunat, azi dimineaţă, de prim-ministrul Cioloş, care mi-a spus că la ora 10,00 urmează să facă nominalizarea şi a considerat normal să nu aflu din presă. Eu i-am zis că există suspiciuni, nu neapărat din partea mea, dar vorbe în piaţă, că este foarte apropiat de liberali. I-am spus că, din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este ca acest ministru să arate că este independent de politică. Pentru că toată lumea se gândeşte la Ministerul de Interne în această perioadă ca cel care, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, asigură organizarea alegerilor.

Citește și: Carla’s Dreams le dă rușilor peste nas: Noi cântăm în română, nu în moldovenească, nu există așa ceva / VIDEO

De asemenea, asigură paza şi buna desfăşurare a procesului electoral. Există temeri, întemeiate sau nu, din partea multora, în ceea ce priveşte imparţialitatea acestui domn ministru. Premierul mi-a spus că propune să ceară fiecărui partid să nominalizeze un consilier, din partea fiecărui partid, să fie consilieri ai ministrului, ca să se asigure că totul e în regulă. Noi nu trimitem paznici la miniştrii din actualul Cabinet. Trebuie să respecte legea, Constituţia şi fişa postului. Dacă va începe să aibă acţiuni care nu sunt în regulă sau dacă împreună cu prefecţii va încerca să influenţeze sau să intimideze într-un fel sau altul, o să reacţionăm foarte dur", a spus Dragnea.

Declaraţia a fost făcută la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a desfăşurat primul termen al procesului în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu, în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Citește și: Serena Williams o ia la mișto pe Simona Halep: ‘Mă aștept să facă meciul vieții cu mine! ‘

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.