Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl înfundă pe Victor Ponta: Totul are legătură cu SRI

ponta dragnea

Liviu Dragnea îl înfundă pe Victor Ponta cu ajutorul SRI! Fostul vicepremier Liviu Dragnea, preşedinte al PSD, a precizat luni că nu a primit nicio informare de la SRI privind situaţia din spitale şi a adăugat că astfel de informări ajungeau direct la ministru, care lua sau nu decizii în urma acestora, și la premier. Cum premier era Victor Ponta, înseamnă că aceste informări ajungeau la el, numai că fostul șef PSD a declarat că nu a primit asemenea acte de la SRI.

"Nu, eu nu am ştiut de asta, dar sunt absolut convins că au fost trimise şi la Guvern, şi la Ministerul Sănătăţii, probabil şi la Administraţia Prezidenţială. În general, informările care veneau din aceste zone nu se discutau în şedinţele de guvern, veneau la ministere, la ministru în mod special, şi ministrul împreună cu colaboratori, cu echipa de conducere din minister, el având acele informaţii, lua decizii sau nu. La mine ajungeau informări care ţineau de Ministerul Dezvoltării", a declarat Dragnea la Senat, întrebat dacă ştie despre şapte informări transmise de SRI către Guvernul Ponta referitor la infecţiile din spitale.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Potrivit acestuia, în şedinţele fostului cabinet nu s-a discutat pe baza unor informări din partea SRI, a SIE sau a altor structuri, "pentru că acele informări au un regim special, de secret de serviciu, şi ele nu pot fi arătate sau comentate cu alţii care nu au acces la asemenea informări".

"Dar nu era nevoie să se discute în guvern. Fiecare ministru ridica probleme importante din domeniul de activitate de care considera că trebuie să ştie ceilalţi. De dezinfectanţi nu-mi aduc aminte, oi fi lipsit eu", a menţionat preşedintele PSD.

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Victor Ponta a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, întrebat despre informările pe care SRI susţine că le-a făcut în ultimii cinci ani despre infecţiile intraspitaliceşti, că e posibil ca acestea să nu fi fost făcute la premier ci în altă parte şi că "nu a văzut niciodată acest nume de firmă", făcând referire la compania al cărui nume a fost vehiculat în acest scandal.

''Nu pretind că îmi aduc aminte perfect tot ceea ce am fost informat în patru ani, dar încă stau bine cu memoria, nu m-am ramolit. Şi n-am văzut niciodată acest nume de firmă. Poate or fi informări, poate nu s-au făcut la primul ministru, poate s-au făcut în altă parte, poate nu s-a vorbit despre această firmă. Dar cu siguranţă pot să vă spun un lucru: SRI, în baza atribuţiilor legale, atunci când informa, un ministru de exemplu, despre o situaţie, dacă era cel mai mic aspect de natură penală, trimitea şi la Parchet. Deci dacă a fost trimis sau nu la Parchet, dacă Parchetul l-a anchetat sau nu, asta vă pot spune doar cei de la Procuratură. Eu unul, cu siguranţă şi cu o memorie destul de bună, nu îmi amintesc de nicio informare pe această temă. E posibil să fi fost sau poate nu au fost pentru mine'', a spus Ponta.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Serviciul Român de Informaţii a anunţat luni că, în ultimii cinci ani, a trimis circa 100 de informări despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti. Informările au conţinut şi "aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară".

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, prim-ministrul şi preşedintele României.

Citește și: Ce i-a făcut o fetiță de 2 ani lui Barack Obama / FOTO

"Toţi aceşti beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti", adaugă SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.