Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, informații de ultimă oră despre legea offshore: 'Nu suntem siguri că putem avea dezbatere săptămâna viitoare'

Offshore Technology
offshore

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că e probabil ca dezbaterea în Comisia pentru industrii asupra modificării Legii offshore să nu mai aibă loc săptămâna viitoare, în contextul în care șeful forului legislativ, Iulian Iancu, este internat cu probleme cardiace la spitalul Floreasca.

"A apărut incidentul cu domnul Iancu și nu mai suntem siguri că putem avea dezbaterea finală în comisie săptămâna care urmează. Nu e imposibil, dar cel mai mai sigur este cealaltă săptămână", a afirmat Liviu Dragnea, după votul de sâmbătă la referendumul pentru familie, la secția de votare de la Liceul Jean Monnet.

Acesta a adăugat că vineri au fost discuții la Parlament cu privire la Legea offshore și, în opinia sa, se poate ajuge la un consens pe marginea formei Legii care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

Da, s-a ajuns la un consens, în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre și eu cred că toți liderii de grupuri din Parlament trebuie să se uite mai atent pe cifre și comisia trebuie să aibă loc cu toate revizuirile în sală, să fie transmisă live și toți românii să vadă de fapt despre ce e vorba.

Reacția premierului Dăncilă după gafele în serie: 'Este o zi atât de frumoasă'

Întrebat dacă Ministerul de Finanțe va veni cu o estimare legată de câștigul României, pe Legea offshore, Liviu Dragnea a răspuns: "A transmis deja domul Teodorovici. În acele zile erau transmise acele date".

Președintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaților, Iulian Iancu, a fost internat de urgență, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca, acesta acuzând probleme cardiace, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut, vineri la Parlament, discuții care au durat aproximativ patru ore, la acestea participând și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și deputații ALDE, Varujan Vosganian și Andrei Gerea și secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu.

Deaorece nu s-a ajuns la un consens în ceea ce privește modificarea Legii offshore, urmează întâlniri cu liderii grupurilor parlamentare la discuții pentru a ajunge la o variantă finală.

Potrivit unor surse politice, liderii coaliției de guvernare, ministrul Finanțelor, și deputații ALDE, au convenit ca săptămâna viitoare să fie invitați reprezentanții din comisiile de specialitate ale Legislativului și membri din toate grupurile parlamentare, pentru a stabili o variantă finală a proiectului de lege. De asemenea, după întâlnirea cu aleși ai partidelor politice, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor avea o întrevedere și cu Asociația Exploratorilor din Marea Neagră. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le va prezenta acestora un studiu de impact al proiectului Legii offshore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.