Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, întâlnire CHEIE cu oficiali chinezi, la Parlament. Ce le-a promis şeful PSD

fox30jax.com
Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a primit marți, 22 mai, vizita unei delegații parlamentare chineze, conduse de domnul Cao Jianming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare chineze, anunță Camera Deputaților, printr-un comunicat de presă.

Citeşte şi: PNL îşi ASUMĂ OFICIAL plângerea împotriva premierului. VOT ZDROBITOR în şedinţa PNL

"Întrevederea confirmă eforturile bilaterale de întărire a relației româno-chineze pe mai multe dimensiuni, reprezentând un moment de referință pentru cooperarea dintre instituțiile legislative ale celor două țări. Cei doi oficiali au apreciat contribuția diplomației parlamentare la consolidarea dialogului româno-chinez, convenind asupra utilizării instrumentelor instituționale pentru impulsionarea proiectelor de interes comun. În acest context, a fost făcută o trecere în revistă a principalelor programe de acțiuni sectoriale circumscrise cooperării economice, evidențiindu-se interesul ambelor părți pentru concretizarea proiectelor demarate în domeniul energetic, respectiv industrial, cât și valorificarea oportunităților de colaborare în domenii nou identificate în raporturile bilaterale, precum cel al transporturilor, al infrastructurii medicale sau turistice.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a exprimat interesul țării noastre de a avea o contribuție activă la consolidarea relațiilor UE – China, accentuând oportunitățile multiple, ca rezultat al unor evenimente marcante anul acesta, precum Summit-ul UE – China și Summit-ul 16+1 de la Sofia. În aceeași notă, a fost menționat proiectul Belt and Road Initiative (BRI), cu un potențial uriaș de a aduce beneficii concrete unui mare număr de țări. Din delegația parlamentară condusă de domnul Cao Jianming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare chineze, au făcut parte și domnul Wang Xiankui, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și afaceri rurale, domnul Han Xiaowu, secretar general adjunct al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare, vicepreședinte al Comisiei de supraveghere și justiție și domnul Guo Qingping, vicepreședinte al Comisiei pentru probleme financiare și economice", mai anunţă Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.