Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea invocă 'o problemă umană' pentru o decizie majoră a PSD: 'Într-adevăr e o situație delicată' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gesturi

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Parlament, după ședința CExN, că liderii partidului au ridicat o „problemă umană” cu privire la șeful ASF Leonardo Badea în sensul în care acestuia i-a fost promis când a renunțat la funcția de deputat că va primi un nou mandat în fruntea instituției.

„Eu aseară le-am spus colegilor că îl susțin pe Viorel Ștefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-și depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunțând la funcția de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuție mâine dimineață, dar într-adevăr e o situație delicată”, a declarat, luni, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

CITESTE SI: Cel mai eficient exercițiu pentru a slăbi: MERSUL PE JOS! Ce distanță trebuie să parcurgem

Întrebat dacă susținerea PSD va merge spre Leornardo Badea, el a indicat că „aceasta este linia”.

Dragnea a adăugat că îi reproșează lui Viorel Ștefan faptul că nu a fost hotărât „pe ce cale să meargă în carieră”.

„Viorel Ștefan are susținerea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproș, nici măcar reproș, este că nu a hotărât pe ce cale să meargă în carieră, în ultimul an, dar Viorel Ștefan este un om pe care eu îl apreciez foarte mult”, a precizat liderul PSD.

Membrii Comitetul Executiv Național al PSD au votat, luni, la Parlament, pentru susținerea lui Leornado Badea în funcția de președinte ASF, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid. Acesta ocupă și în prezent funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Deputații și senatorii Comisiilor parlamentare pentru buget și economie îi vor audia, în ședința comună de marți, de la ora 10.00, pe candidații la șefia ASF.

Vicepremierul Viorel Ștefan a declarat, miercurea trecută, la Parlament, că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul șefiei ASF la care și-a depus candidatura. Vicepremierul a menționat că a primit în unamitate, din partea organizației PSD din care face parte, un vot de susținere pentru șefia ASF.

CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al specialiştilor: Semnele care îţi arată lipsa de vitamină D – ce trebuie să faci

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat lunea trecută că procedura pentru alegerea conducerii ASF și numirea noilor membrii din cadrul CNA va fi reluată, deoarece comisiile de specialitate nu au putut audia candidații în ședințele de luni.

Vicepremierul Viorel Ștefan și-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document obținut în exclusivitate de MEDIAFAX.

Data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură la comisiile pentru buget-finanțe din Parlament a fost marți, 23 octombrie. Potrivit listei finale cu candidaturile înregistrate pentru funcțiile din Consiliul ASF, document obținut de MEDIAFAX, pentru funcția de președinte s-au înscris 7 candidați, printre care vicepremierul Viorel Ștefan, ministru interimar al Cercetării.

Astfel, pentru funcția de președinte ASF și-au depus candidaturile în Parlament: Leonardo Badea (actualul președinte ASF - n.red.), Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ștefan, Radu Toia și Mircea Ursache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.