Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea își îndreaptă atenția spre Turcia: dezvăluie ce a discutat cu emisarul lui Erdogan/VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, a primit marţi, 11 septembrie, vizita unei delegaţii conduse de domnul Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia. Cei doi oficiali au abordat subiecte care vizează o cooperare mai strânsă în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea în regiunea Mării Negre.

Citește și: Liviu Dragnea vorbește pentru urechile celor din PSD: trei mesaje cheie pentru partid

”Întâlnirea dintre preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul Afacerilor Externe turc a reprezentat o oportunitate de a realiza un schimb de idei şi viziuni pe temele de interes reciproc. În acest sens, a fost abordat subiectul schimburilor comerciale, al căror nivel ridicat a fost apreciat ca un indicator al caracterului puternic al cooperării bilaterale.

”În opinia mea, este necesar să valorificăm, în continuare, parteneriatul strategic. Cred că încă există un potenţial enorm de creştere, în special în ceea ce priveşte dimensiunea economică. Nivelul ridicat al balanţei comerciale şi cooperarea economică intensă între partenerii din cele două ţări demonstrează forţa relaţiei noastre bilaterale”, a declarat domnul Liviu Dragnea.

A fost menţionat rolul important al comunităţii de afaceri din Turcia, care reprezintă al treilea investitor din punct de vedere al numărului de companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre.

O altă temă de interes comun, discutată în cadrul întrevederii, a fost securitatea în regiunea Mării Negre. Cei doi oficiali au trecut în agendă principalele evoluţii din regiune, convenind că este necesară o cooperare mai strânsă sub acest aspect, atât în plan bilateral, cât şi în interiorul NATO.

Vizita în România a oficialului turc are loc în contextul Întâlnirii Trilaterale la nivel de miniştri ai Afacerilor Externe, Turcia-România-Polonia.

Din delegaţia condusă de domnul Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, au făcut parte şi domnul Kerem Alp, ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa de Est şi Balcani, doamna Füsun Aramaz ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa Centrală şi de Nord şi Statele baltice şi domnul Osman Koray Ertaş, ambasadorul republicii Turcia în România.”, arată un comunicat al Camerei Deputaților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.