Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea lansează provocarea colegilor din ALDE, după ce oamenii lui Tăriceanu au rupt majoritatea și nu au trecut legea off-shore: 'Să fie în direct'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Liviu Dragnea a fost părăsit de colegii de guvernare, cei de la ALDE, chiar la legea pe care el o dorește cât mia repede să intre în vigoare. ALDE s-a opus, alături de UDMR, pentru ca legea off-shore să fie adoptată de Camera Deputaților. Dragnea recunoaște că PSD nu are majoritate de unul singur și le lansează o provocare colegilor din ALDE: vrea ca dezbaterile din Comisie să fie transmise în direct.

”Sunt sigur că nu are nicio legătură acţiunea colegilor noştri de astăzi cu negocierile pe care ALDE European le face. Nu ştiu... Am înţeles că nu au avut acces la informaţii, aşa au spus. Astăzi ne-am trezit în faţa unei aritmetici simple şi nu am vrut să intrăm cu legea la vot, pentru că noi singuri, ca partid, încă nu avem majoritate în Parlament. Va fi o săptămână sau două de dezbateri.

Citește și: Detalii incredibile scoase la vedere! Cine a suportat cheltuielile pentru nunta Principelui Nicolae cu aleasa inimii sale, Alina-Maria Binder

Le-am cerut colegilor mei să fie dezbaterile transmise în direct şi să se discute cu cifrele pe masă, pentru ca fiecare argument pro sau contra să fie înţeles de fiecare român şi fiecare să îşi asume pe baza unor cifre şi să înţeleagă fiecare cetăţean din România ce avantaje sau dezavantaje produce un amendament sau altul. Eu nu am considerat că a fost o acţiune de rea-credinţă a colegilor de la ALDE. Poate s-a greşit în comisie, poate nu a fost o comunicare foarte bună, dar o să vedem în săptămâna sau cele două săptămâni care urmează care este de fapt dorinţa fiecărui grup politic.

Aici ne jucăm, pe de o parte, cu accesul la resurse, pentru a dezvolta economia românească, pentru a da posibilitatea atât economiei româneşti să aibă acces la gaze ieftine, cât şi consumatorilor casnici să aibă acces la reţea de distribuţie de gaze. Al doilea avantaj: să devenim independenţi energetic, să ne rupem de dependenţa energetică de Rusia. Şi al treilea avantaj: câteva zeci de miliarde de dolari care să intre în visteria României şi care să intre la dezvoltarea infrastructurii şi la finanţarea altor investiţii strategice.”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Citește și: Unde lucrează Alina-Maria, fostă Binder, soția Principelui Nicolae al României

Camera Deputaților a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabilește criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Votul în plenul de miercuri, vine după ce comisiile reunite ale Camerei Deputaților au adoptat, marți, în ședință comună, raportul privind Legea offshore, care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente.

Citește și: Eugen Teodorovici, replică pentru cei ce îl contestă! Dezvăluiri despre ANAF .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.