Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea laudă Curtea Constituţională: 'România ar fi fost blocată'

Liviu Dragnea 2

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că judecătorii CCR au luat miercuri o decizie "corectă" în privinţa alegerilor locale într-un singur tur, arătând că, în cazul în care acestea ar fi fost declarate neconstituţionale, "România s-ar fi blocat pentru câteva luni de zile". Dragnea a adăugat că este îmbucurător că judecătorii CCR "au rezistat la nişte presiuni inimaginabile, presiuni publice pe care le-a văzut toată lumea", iar decizia Curţii în privinţa alegerilor locale a arătat "că se pot lua, în România, de către instituţii importante, decizii normale, decizii fireşti", conform Agerpres.

 

Liderul PSD a susţinut, joi, la Slatina, că "toată ţara ar fi fost blocată" dacă CCR considera alegerile locale într-un singur tur neconstituţionale.

 

"Ar fi fost îngrozitor ca ieri CCR să decidă că alegerile într-un singur tur sunt neconstituţionale. Practic, nu numai că ar fi aruncat în aer disputa politică sau campania electorală. România s-ar fi blocat, pentru câteva luni de zile. Nu putea să ştie nimeni cât. Pentru că mandatul aleşilor locali este strict patru ani, nu poate fi prelungit nici prin lege, nici prin ordonanţă, alegerile s-ar fi putut organiza cel mai devreme undeva în toamnă. Asta înseamnă că toate primăriile din România şi toate consiliile judeţene ar fi fost goale, doar cu funcţionari, dar cu funcţionari care nu puteau să emită nici dispoziţii ale primarilor, nici hotărâri de consiliu local. Practic toată ţara ar fi fost blocată. A fost o decizie înţeleaptă, o decizie în sensul firesc al lucrurilor. A arătat încă odată, dincolo de disperarea liberalilor, cât de iresponsabili sunt", a comentat Liviu Dragnea.

 

El a menţionat că s-ar fi putut crea "un precedent interesant" şi pentru alegerile parlamentare.

 

"O auzeam pe o doamnă de la PNL că nu e nicio problemă, că se pot organiza alegerile foarte repede, se poate schimba legea şi cu o zi înainte, că nu e nicio problemă. În primul rând nu înţelege procedurile. S-ar fi reluat toate procedurile, de abia după ce legea ar fi fost modificată în Parlament. (...) S-ar fi creat, de asemenea, un precedent destul de interesant, pentru că se putea pune problema prin octombrie să se modifice şi legea alegerilor parlamentare sau poate chiar în timpul campaniei electorale", a mai adăugat liderul social-democrat.

 

Întrebat de ce unele decizii CCR nu sunt puse în aplicare de către Parlament, Dragnea a răspuns că astfel de întrebări trebuie adresate lui Valeriu Zgonea care nu a dat până acum un răspuns în acest sens.

 

"Asta e o întrebare care trebuie pusă d-lui preşedinte al Camerei Deputaţilor. (...) Am înţeles că sunt mai multe decizii ale CCR pe care nu le introduce pe ordinea de zi, chiar inacţiune care este specificată şi în raportul MCV. Şi ar fi bine să i se pună întrebări de astea, ca să răspundă, să aflăm şi noi în mod oficial. Pentru că, neoficial, nu am reuşit să aflăm nici noi. (...) Am avut chiar intervenţii publice, cu dumnealui lângă mine, la Braşov, în care îşi luase astfel de angajamente numai că din păcate ele nu s-au întâmplat", a mai declarat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.