Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, mesaj TRANȘANT pentru Frans Timmermans: Eu nu pot să stau în poziția ghiocelului

Liviu Dragnea ICCJ

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la o emisiune TV, referitor la referendumul pentru familie, că nimeni din spațiul UE poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria și că nu mai trebuie mers pe ideea ”politically correct să se dea bine la porți înalte”.

Citește și: Liviu Dragnea se așteaptă să fie condamnat la închisoare cu executare: Nu mai am nicio așteptare!

”În ceea ce privește referendumul din 6-7 octombrie, chiar nu cred că dl. prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze. Chiar nu cred că nimeni din spațiul UE poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria. Totuși, eu zic ca trebuie să ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscurile fiecăruia dintre noi. Nu cred că trebuie să mai mergem pe ideea să dăm bine la nu știu ce . Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu nu pot să fac asta”, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, luni, că UE nu are competențe în privința referendumului pentru familie, afirmând însă că nu vrea ca valorile familiei, în care crede, să fie transformate ”în argumente pentru a justifica homofobia”.

”Uniunea Europeană nu are competențe pe această temă. Dreptul familiei este de competența stateșlior membre. Nu cred că cineva din această sală are vreun dubiu față de poziția mea pe acest subiect. Eu cred în valorile familiei, sunt soț, sunt tată, am patru copii, însă nu vreau ca ele să fie transformate în arme sau în argumente pentru a justifica homofobia sau pentru a justifica respingerea altor tipuri de familie. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea ca cuplurilor de același sex să se căsătorească”, a declarat Frans Timmermans în Comisia LIBE privind situația din România.

El a mai spus că sprijină căsătoria între perseoanele de același sex, țara sa fiind una dintre primele care a legiferat acest lucru.

”Trebuie să fim atenți ca acest lucru nu trebuie folosit pentru a hrăni unii dintre demonii noștri cei mai întunecați - ura față de minoritățile sexuale, încercarea de a readuce femeile în secolele trecute, lucru pe care-l vedem în mai multe țări. Să fim atenți că egalitatea din tratate se aplică tuturor, femeilor și bărbaților, indiferent de orientarea sexuală”, a adăugat Timmermans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.