Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: Multinaționalele să plătească taxele în România, nu în paradisurile fiscale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Consiliul National PSD Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la ședința CN al partidului, că este nevoie ca guvernul să le ceară băncilor și multinaționalelor din România ca ”din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în parardisuri fiscale”.

Citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

”E nevoie de un guvern, de un partid și de coaliție care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România că și această țară are dreptul să ceară ca din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisurile fiscale sau în țările de origine, pentru că banii îi aici, în România, cu români”, a spus Liviu Dragnea în timpul ședinței Consiliului Național al PSD.

El a dat și exemple, afirmând că România ”nu e sat fără câini”.

”Dacă tot țipă că România e o țară coruptă, atunci marile companii de ce vin în continuare aici? Adică nu îi deranjează nimeni. Și chiar e bine să vină, ca să nu creadă cineva că suntem noi nebuni sau naționaliști. Dacă vrem să acceptăm niște farse din partea unor șmecheri... Eu nu sunt de acord cu asta, cu toate riscurile pentru mine. Cum să cred în onestitatea unui mare lanț de supermarcheturi că are profit de 0,5%? După aia afli că de exemplu cumpără sticla de suc nu din România cu 0,9 lei, ci dintr-un paradis fiscal cu 2,2 lei și îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar cumpăra din România profitul s-ar impozita aici. De exemplu, o multinațională din energie are profit de 0,8 la mie. Deci gândiți-vă cum se chinuie acești oameni. (...) O firmă mare de telefonie - cu epoleți - afaceri între trei și patru miliarde. Profitul raportat? Uriaș - 1500 de lei. Domnule, e profit. Eu le spun tututor acestora că România nu e sat fără câini. De mâine, să finanțeze din nou toate atacurile la adresa mea, a premierului, a guvernului și a partidului. Noi nu putem sta ca momâile să ne ia alții resursele”, a mai spus liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.