Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, nou atac la Klaus Iohannis - Lipsa unui ambasador în Israel este ’o inacțiune jignitoare’

Inquam Photos / George Călin
Inquam Liviu Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seară la Antena 3, că are o relație foarte bună cu premierul Benjamin Netanyahu, însă faptul că șeful statului Klaus Iohannis nu a numit de doi ani de zile ambasador român în Israel este „o inacțiune jignitoare” la adresa statului israelian.

„Eu am o relație foarte bună cu premierul israelian. Nu este bazată pe chestiune conomice, amândoi avem convingerea că colaborarea dintre România și Israel poate să fie mult mai bună și mult mai eficient. Și acum, prietenie, neprietenie, se fac doi ani de când România nu are ambasador în Israel. Acum se trimite a treia propunere. E o inacțiune extrem de jignitoare la adresa statului israelian. Nu știu dacă ne dă voie DNA sau nu, dar ne consultăm, Tăriceanu, doamne premier, dl Meleșcanu. Mai trimite o solicitare la Cotroceni. Domnule, mai știi ceva? Niciuna. Niciun porumbel, nimic. Nici la Bruxelles nu avem ambasador. În Canada și mai sunt. Sunt o grămadă de țări în care nu avem ambasadori”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Întrebat dacă a discutat cineva cu președintele Iohannis situația ambasadei României în Israel, Dragnea a răspuns: „Nu știu. Cred că i-o fi spus doamna premier. Cred că i-a spus și Grideanu, că doamna din Israel a venit în Guvern”.

Citeste si Dragnea, despre Cioloș: Nu e al României, e al multinaționalelor, nu al României

Acesta a adăugat că „suntem praf la politica externă din cauza lui Klaus Iohannis„ și că „în rest avem foarte mulți specialiști, bine pregătiți”. Liderul PSD a amintit și de faptul că Iohannis nu a numit pe cineva la șefia SIE, decizia numirii lui Gabriel Vlase venind după un și jumătate, timp în care serviciul a fost condus de adjunct.

„Domnule când este un om viu are păreri. Măcar ai o discuție și o închizi într-o săptămână. Pentru că sunt doi ani. Nu știu cât e Canada. În Belgia e mai mult de un an. Ce să cred despre România. Nu mai vorbim de SIE, ce or fi zis cei din cluburile din serviciile de intelligence. Nu am avut un an și jumătate director la SIE. Cam acesta este stilul lui Iohannis. De blocaj. În rest, țipă, pârăște la Bruxelles, îndeamnă lumea să iasă în stradă”, a conchis Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.