Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea 'PLÂNGE' după judecătorul pe care l-a recuzat - SE TEME că cererea sa va fi judecată după ce execută complet pedeapsa

Inquam Photos / George Calin
liviu dragnea

„Nu am pregătire juridică. Doar pot constata că după cererea de abținere admis de Tribunal, după cererea de abținere respinsă de Tribunal, după cererea de recuzare respinsă și ea, acum judecătorul vrea sa mute dosarul la alta instanță.

În ritmul acesta cred ca se va ajunge sa se judece când se va termina mandatul”, s-a văitat Dragnea din boxa arestaților.

Magistratul Manuela Orzață, de la Tribunalul București, cea care judecă o contestație la executare a lui Liviu Dragnea, a invocat, marți, din oficiu, o excepție a necompetenței materiale a instanței de a judeca această cerere.

Concret, magistratul Oryață a spus că Tribunalul București nu are competența materială de a judeca această contestație la executare, caz în care dosarul trebuie trimis instanței competente material, respectiv instanței supreme.

Avvocații lui Dragnea s-au opus și au arătat că cererea lor are la bayă temeiuri din normele europene, mai precis articole din CEDO privind privarea de libertate și niciun articol din legile interne românești în această materie a detenției.

Astfel judecătorii au cerut ca magistratul să le judece cererea.

Instanța a rămas în pronunțare privind excepția invocată din oficiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.