Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea propune cinci convenții naționale, votate în Congresul PSD: Cere sprijin de la Președinție, BNR, academie, sindicate, partide politice / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea discurs

Liviu Dragnea le-a cerut votul delegațiilor PSD de la Congresul partidului pentru cinci convenții naționale. El cere sprijin și din partea ”Președinției, a BNR, Academiei Române, partidelor politice, societății civile, sindicatelore și oamenilor onești”, a spus Dragnea. Este vorba despre: Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, Convenţia naţională pentru preşedinţia Consiliului UE, Convenţia naţională pentru cultură, Convenţia naţională pentru egalitatea de gen 'România paritară' şi Convenţia naţională România 2040.

”1. Convenția națională pentru adoptatea euro până în 2024. E următorul pas național pe care trebuie să îl facem. La 1 decembrie vreau să propunem un consens politic pentru aderare la zona euro.

Citește și: Anunț pentru toți cei care au banii de la saltea schimbați în euro: Ce bancnote vor ieși din circulație în 2018

2. Convenția pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. E o oportunitate majoră pe care trebuie să o fructificăm. Trebuie să lăsăm atacurile de pe plan intern și să vedem ce trebuie să aibă România în vedere și care sunt realizabile. Una dintre ele e repunerea strategiei Dunării, să exploatăm turismul pe acest traseu.

3. Convenția națională pentru cultură. Conține asigurarea unui fond de 1 miliard de euro în următorii 7 ani pentru obiective majore și strategice. Construcia de teatre, săli de spectacole ca să rămână după noi.

Citește și: Investiție de sute de milioane de lei: O companie românească construiește o nouă termocentrală

4. Convenția națională pentru egalitatea de gen, România paritară. Mă uit la colegii mei, și eu sunt la fel de trist, asta e viața. Egalitatea de șanse între femei și bărbați e un concept important, s-a vorbit mult, dar s-a făcut puțin, din cauza unor bariere de mentalitate. E un obiectiv ambițios al PSD. Să nu considere cineva că noi acordăm un cadou femeilor. Partidul va avea de câștigat pentru că în conducerea lui va fi echilibru și armonie. Noi, partidul, primim acest cadou.

5 Convenția naționalăr România 2040. Politici și programe de dezvoltare strategică a României în următoarele două decenii. Va fi lansat, în dezbatere publică în următoarele luni.”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Doar în România este posibil! A patra secțiune dintr-o importantă autostradă va fi construită în 60 de luni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.