Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis: 'E fără precedent într-un stat NATO. România nu are șef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea

Liviu Dragnea a declarat, duminică la Gorj, că din cauza lui Klaus Iohannis țara noastră nu are șef al Statului Major al Apărării, ceea ce este fără precedent într-un stat NATO, precizând că președintele face aceste lucruri pentru a obține un nou mandat la Cotroceni, conform Mediafax.

„România nu are șef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat și să scape de relele pe care le-a făcut. (...) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această țară e PSD”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizația PSD Gorj.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Reacția liderului PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Totodată, MApN a cerut în instanță decretului semnat de Iohannis, iar magistrații l-au suspendat până la soluționarea dosarului. În acest moment, Statul Major al Apărării este condus de un locțiitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.