Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea rămâne fără partid - Curtea de Apel București a respins cererea de înregistrare a Partidului România Suverană

captură TV
Liviu Dragnea

Curtea de Apel București a respins marți, 25 aprilie, cererea de înregistrare a Partidului România Suverană, formațiune care se dorea a fi noul vehicul politic al lui Liviu Dragnea, după despărțirea acestuia de Alianța Pentru Patrie (APP).

Potrivit justnews.ro, în octombrie anul trecut, printr-o cerere înregistrată pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V-a Civilă, petenţii Stana Sever, Nae Valentin Marian, Roibu Ionela Cătăina, Stoica Ciprian și Grigore Ionuţ Adrian, în calitate de membri fondatori ai Partidului România Suverană  – PRS, au solicitat înregistrarea acestui partid în Registrul partidelor politice. Președintele viitoarei formațiuni politice urma să fie fostul ministru de interne Carmen Dan.

Reprezentantul Ministerului Public, având cuvântul, a solicitat admiterea cererii. În acest context, la 6 decembrie 2022, constatând că toate condițiile erau îndeplinite, Tribunalul București a pronunțat următoarea soluție:

  • Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune înregistrarea Partidului România Suverană – PRS în Registrul partidelor politice aflat la grefa Tribunalului Bucureşti, partid ce va dobândi personalitate juridică de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 06.12.2022.

Surpriză: unul dintre membrii fondatori atacă decizia

În intervalul de 5 zile prevăzut de soluția instanței, Stoica Ciprian, unul dintre cei 5 petenți care au solicitat înregistrarea acestui partid în Registrul partidelor politice, atacă soluția cu apel, așa că procesul se mută la Curtea de Apel București.

Stoica Ciprian figura în 2022 ca vicepreşedinte interimar responsabil cu coordonarea organizațională – Zona Drumul Taberei al Organizaţiei Alianței pentru Patrie (APP) Sector 6.

Decizia definitivă a justiției

Marți, 25 aprilie, judecătorii de la Curtea de Apel București au hotărât să tranșeze definitiv dosarul și să blocheze înregistrarea noului partid:

  • Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active, ca neîntemeiată. Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată, în sensul că: Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată, în sensul că respinge ca neîntemeiată cererea de înregistrare a Partidului România Suverană – PRS în Registrul partidelor politice aflat la grefa Tribunalului București. Ia act că intimatul Grigore Ionuț Adrian nu solicită cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 25.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.