Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, răspuns la acuzațiile lui Victor Ponta: 'E băiat tânăr' / VIDEO

evz.ro
ponta dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că afirmaţia lui Victor Ponta potrivit căreia el ar fi primit informări de la serviciile de informaţii prin intermediul fostului secretar general al Guvernului este "iresponsabilă şi foarte gravă". "Nu am primit o astfel de informare. Încerc să înţeleg cum poţi să faci o asemenea afirmaţie, pentru că circuitul documentelor clasificate într-o instituţie este foarte strict. Să nu credeţi că informările de la SRI vin într-o instituţie la registratură, le ia cineva, le dă liftierei şi le aduce prin birou. Regimul este foarte strict. Nu ştiu ce primea secretarul general al Guvernului, habar nu am. Din câte ştiu, acolo informări primeşte prim-ministrul. Din câte ştiu eu, poate s-au schimbat regulile", a spus Dragnea.

El a adăugat că nimeni nu poate să plece cu aceste informări, nici măcar beneficiarii. "Eu şi aici la Cameră primesc, dar eu nu le pot citi decât singur. Nu le pot citi cu colegii, nu le pot fotografia, nu le pot lua. Le citeşti, te informezi şi acţionezi în consecinţă. Cred că este o afirmaţie iresponsabilă după părerea mea şi destul de gravă", a mai susţinut Dragnea.

Victor Ponta a declarat duminică seara că "într-o ţară normală" guvernul este condus de premier, în vreme ce în România Executivul a fost condus de Liviu Dragnea, ajutat de fostul secretar general al Guvernului Mihai Busuioc. Ponta a susţinut că Busuioc nu era doar cel care "controla ce făcea Sorin Grindeanu", ci şi cel la care veneau toate informările, inclusiv cele de la serviciile de informaţii. "Domnul Busuioc nu era doar cel care controla ce făcea domnul Grindeanu. Era cel la care, atenţie, veneau toate documentele care ar fi trebuit să vină la primul-ministru, de la informările de la serviciile de informaţii pe care scria 'primul-ministru' până la documente care ţineau de alte ministere şi vom verifica mâine cum s-a putut întâmpla acest lucru, total ilegal. O informare de la SRI, SIE la primul-ministru nu poate să ajungă la secretarul general. Ajunge la şeful de cabinet, care semnează şi ajunge la primul-ministru, că e document strict secret", a arătat Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.