Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea reacționează după avertismentul celor 7 ambasade: Îngrijorările nu sunt întemeiate

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Ambasadorii a șapte state UE și-au exprimat îngrijorarea legată de modificările aduse legilor Justiției în România. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri la Palatul Parlamentul că din punctul său de vedere îngrijorarea acestora nu este întemeiată.

„Până acum nu s-a identificat niciun articol care să se spună că acela în mod special afectează independența justiției. Și președintele (c.n. Iohannis) trebuie liniștit. Din punctul nostru de vedere nu sunt întemeiate îngrijorările lor, dar poate nu avem noi toate informațiile. Noi cerem în mod civilizat, care este articolul care afectează justiția.”, a spus Liviu Dragnea.

Ambasadorii Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România au transmis un comunicat comun în care  avertizează că „schimbările aduse la legile Justiției riscă să pună în pericol progresele înregistrate de România”.

În comunicat este evidențiată „necesitatea predictibilității, a transparenței depline și a consultărilor incluzive" în ceea ce privește reforma justiției, în conformitate cu prevederile raportului Comisiei Europene din cadrul MCV”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.