Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea trage linie: 'Se văd rezultatele programului de guvernare'

Camera Deputatilor
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea și Petre Daea sunt la această oră la Călărași, unde verifică sistemul de irigații din judeţ. Liderul PSD a declarat că „se văd rezultatele programului de guvernare” și că „avem producții agricole istorice în România”. De asemenea, Liviu Dragnea a precizat că subvențiile plătite la timp au sporit producția, iar în perioada următoare se va evalua zonele cu secetă și se vor acorda despăgubiri.

Scene INCREDIBILE! Dan Șova, scandal cu poliția: 'Lovește-mă! Dă-mi un cap în gură' / VIDEO

„Am tinut sa vin la aceasta locatie la invitatia domnului ministru si o sa mai merg pentru ca vreau sa transmit tuturor fermierilor romani sa aiba incredere si curaj ca programul de dezvoltare al agriculturii se realizeaza conform celor stabilite in programul de guvernare. Ne-a ajutat si Dumnezeu anul acesta si s-a reusit ca in 2017 sa fie productii istorice in Romania la grau, secara.
La rapita este 1.700.000 de tone, cea mai mare productie din istoria tarii. La mazare, 300 de mii de tone, la orz si orzoaica e cea mai mare productie din ultimii 23 de ani. (...)Asa cum a spus si domnul director, s-au contractat peste 700 de mii de hectare pentru irigatii. Ne intereseaza ca in 2019 cele aproape 2 milioane de hectare stabilite in programul de guvernare sa fie contractate si apa sa fie gratuita, incat productia sa creasca. Este unul din principalele elemente de crestere in Romania. Toata lumea vorbeste de potentialul agricol al Romaniei, numai ca nimeni nu l-a identificat.
Am ajuns la productii la grau de peste 10 tone, ceea ce in Romania nu s-a mai intamplat.
Noi ne batem, in Europa, cu tarile mari ca nivel de productie agricola si obiectivul e ca Romania sa ajunga pe primul loc la unele soiuri. Sunt toate sansele ca la floarea soarelui sa fim pe primul loc, acum suntem pe locul 3, dupa Franta si Germania.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că, începând cu 16 octombrie, se va face plata în avans a subvenţiilor agricole, astfel încât fermierii să nu aibă probleme financiare.

„De asemenea, incepând cu 16 octombrie o sa inceapă plata in avans a subventiilor pentru ca fermierii sa nu aibă niciun fel de probleme financiare. Este intr-adevar o zonă afectata de seceta, in Campia de Vest,(...), acolo se vor face niste evaluari si, in cazul în care se va ajunge la concluzia ca trebuie sa fie despagubiti, se vor face despagubiri.”, a subliniat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.