Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, un nou ATAC la adresa lui Grindeanu: 'Vrea să creeze un puci'

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu dragnea Inquam Photos

La Palatul Victoria se află un "guvern fantomă, un cabinet haiducesc", iar un guvern nu se alcătuieşte fără susţinerea nimănui, a afirmat, joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este posibilă formarea unui nou cabinet în jurul premierului Sorin Grindeanu, care a rămas fără sprijin politic în PSD, Dragnea a arătat că, după evoluţia din ultimele zile, "este posibil orice". 

"Dar noi vorbim despre un cabinet fantomă. Noi discutăm despre un cabinet haiducesc, despre o aventură care vrea eventual să creeze un puci sau să tulbure şi mai mult apele. Cabinetele nu se fac aşa, cel puţin în ţările democratice. Cabinetele se votează în Parlament, după ce în prealabil se stabileşte un sprijin politic, nu se fac la televizor, pe genunchi, nu se fac aşa, fără susţinerea nimănui", a declarat Dragnea, potrivit agerpres.ro.

Previziune SUMBRĂ pentru Dragnea în scandalul momentului: 'Nu prinde finalul de an la șefia PSD'


Despre faptul că în CExN s-ar fi discutat despre excluderea lui Victor Ponta, care ar urma să fie numit secretar general al Guvernului, Dragnea a arătat că nu se putea lua o decizie în urma unor "ştiri pe surse".

Cozmin Gușă, ANALIZĂ fără mănuși: Motivele pentru care Dragnea și-a DINAMITAT propriul Guvern


"Deocamdată nu ştiu dacă e oficială asta, am auzit mai multe variante de componenţă a unui guvern fantomă. Că noi suntem în situaţia în care la Palatul Victoria este un guvern fantomă, pentru prima oară. De obicei, guvernele din umbră erau în opoziţie. Am vorbit, de exemplu, cu domnul Dîncu, care s-a văzut pus într-un guvern şi de care se spunea că este în Palatul Victoria. De fapt, dumnealui mi-a dat mesaj şi îmi spunea că este la un restaurant şi nu este la Palatul Victoria şi nici nu are de gând să intre într-un guvern fantomă. (...) Noi avem o decizie a CEx de aseară care este foarte clară, dar noi până la ora asta nu avem ceva oficial. În timpul CExN-ului (n.r. - de joi) veneau tot felul de informaţii pe surse şi nu puteam să luăm o decizie bazându-ne pe o informaţie pe surse", a explicat liderul PSD. 

Întrebat dacă este posibil ca Victor Ponta să fie cel din spatele lui Sorin Grindeanu, Dragnea a spus: "Orice e posibil". 

Despre cooptarea PMP la guvernare sau a altor partide parlamentare, liderul PSD a precizat că nu a vorbit personal în acest sens. 

"Astea sunt chestiuni foarte serioase, pe care, dacă e cazul, le vom discuta în CExN. Nu-mi dau cu părerea acum dacă aş fi de acord", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.