Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, 'un prieten puternic şi statornic' pentru Jean-Claude Juncker

Liviu Dragnea CEx PSD

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este primul oficial european care, în Parlamentul României, vorbeşte cu respect despre români şi ţara noastră, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Juncker, în Parlamentul României: 'Nu trebuie crezută propaganda germană'


"În opinia mea, preşedintele Comisiei Europene este primul oficial european care, în Parlamentul României, vorbeşte cu respect despre români şi despre România şi pentru asta în mine şi în Parlamentul României, domnule preşedinte, veţi avea un prieten puternic şi statornic. (...) În declaraţia de la Roma din 25 martie 2017 se vorbeşte de o Uniune unică, cu instituţii comune şi valori puternice, o comunitate a păcii, a libertăţii, a democraţiei, a dreptului omului şi a statului de drept, o forţă economică majoră cu niveluri neegalate ale protecţiei sociale şi bunăstării. Aşa trebuie să fie UE, aceasta trebuie să fie descrierea pe care trebuie să o avem în vedere când se vor decide schimbările care trebuie făcute în funcţionarea Uniunii. În acelaşi timp, este adevărat că în cuprinsul Declaraţiei de la Roma se vorbeşte şi de ritmuri şi intensităţi diferite, iar eu îmi fac datoria să vă spun că această expresie a fost comentată pe larg în România cu multă emoţie şi chiar cu multă îngrijorare. Eu cred că scopul Uniunii, aşa cum a fost văzut şi de părinţii care au pus bazele acestei construcţii supranaţionale, este de a reduce decalajele, de a diminua diferenţele, astfel încât, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, Uniunea să meargă cu acelaşi ritm şi cu aceeaşi intensitate", a spus Dragnea, în plenul comun al Parlamentului, în care preşedintele Juncker a ţinut un discurs, informează agerpres.ro

Dragnea a adăugat că, în interpretarea sa, prin ritmuri şi intensităţi diferite, se înţelege că cei care astăzi sunt în urmă trebuie să fie ajutaţi să meargă cu un ritm alert şi să acţioneze cu o intensitate mai mare, pentru a recupera decalajele faţă de cei care se află în frunte. 

"Este însă esenţial ca nimeni să nu fie lăsat în urmă, trebuie să fim o Uniune nedivizată şi indivizibilă, asta este UE pe care şi-o doresc şi românii", a arătat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.