Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea vine cu explicații EXPLOZIVE - Ce conținea protocolul secret semnat cu SRI

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că protocolul secret încheiat între SRI și Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru, vizează securitatea cibernetică, un astfel de document fiind încheiat cu toate ministerele.

"În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cyber security și anume la protecția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine, protecția acestor date față de atacurile cibernetice. Și nu vorbim de atacuri din partea unor posibili hacker, ci și a unor entități străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structură din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul acesta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel? Și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată", a afirmat, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Acesta a precizat că a vrut să vorbească public despre acest protocol, însă a fost sfătuit să nu o facă deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi "luat la întrebări" și acuzat de înaltă trădare.

"Este secret, este un secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el (protocolul – n.r.) acum multe luni de zile, dar fiind vorba despre mine am fost sfătuit să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că fiind secret de serviciu, mă putea chema cineva la întrebări, iar cine știe ce mai dădeam informații unor puteri străine, și eram și eu, din nou, acuzat de înaltă trădare", a explicat Dragnea.

Citește și: CONTROVERSĂ Ginerele lui Nicolae Ceaușescu și-a iertat agresorii - Ce le-a cerut în schimb

Întrebat dacă este singurul protocol de acest fel pe care l-ați semnat în calitate de ministru, Liviu Dragnea a răspuns: "Da, din câte îmi aduc eu aminte".

Liderul PSD a adăugat că ar fi indicat ca premierul să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între instituții și SRI și că ar fi bine ca Serviciul Român de Informații să desecretizeze toate protocoalele pe securitate cibernetică, "ca să se termine cu legendele acestea".

"Din câte știu eu, sunt peste 100 și ceva de protocoale semnate cu SRI de către ministere și alte instituții. Eu cred că doamna premier ar trebuie să facă o analiză serioasă și să vadă care protocoale de genul acesta nu sunt firești și nu sunt legale. Din câte știu eu s-a cerut la toate instituțiile și se va cere SRI să fie de acord cu desecretizarea. Cred că ar fi bine să desecretizeze SRI protocoalele pe cyber security ca să se termine cu legendele acestea", a conchis Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.