Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleșoianu O DĂ CU MANTĂ: Îl face pe Klaus Iohannis analfabet funcțional, pe ocolite

Liviu Pleșoianu

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu desființează programul România educată, lansat în cursul acestei săptămâni de președintele Klaus Iohannis.

"Proiectul "România lui Werner" - Ep. 2: Pe Președinte îl ingrijorează analfabeții “FUNCȚIONALI”

Ajuns într-un punct nodal al alocuțiunii sale istorice, Președintele Werner supune atenției publicului o problemă majoră a învățământului românesc: analfabeții “FUNCȚIONALI”. Sigur, se mai vorbise și înaintea discursului epocal despre analfabeți FUNCȚIONAL. Dar tocmai aici intervine GENIUL Președintelui Werner, care își pune astfel amprenta asupra viitorului educației românești. Președintele nu abordează tema larg dezbătută a analfabeților FUNCȚIONAL, ci forțează destinul cultural al unei națiuni și lansează tema analfabeților “FUNCȚIONALI”, folosind astfel o GRAMATICĂ SUPERIOARĂ, o LIMBĂ ROMÂNĂ REINVENTATĂ, o EXPRIMARE COLOSALĂ demnă de propria sa anvergură intelectuală – fără doar și poate colosală!

În plus, Președintele Werner dă dovadă – din nou! – de multă inspirație, explicându-ne care e problema cu analfabeții “funcționali”: “Dacă le dai un text, ei îl citesc și NU ÎNȚELEG NIMIC sau aproape nimic!”… Apoi, afișând o figură dezgustată și abisal-preocupată, Președintele Werner aduce în ajutorul gramaticii și al mimicii prezidențiale și o mostră de gestică memorabilă. Împinge aerul în sus cu mâna dreaptă și adaugă: “Problemă mare... Și s-a propagat!”… Sigur, nu putem decât să aplaudăm inspirația Președintelui Werner de a sugera că problema analfabeților “FUNCȚIONALI” s-a propagat până sus de tot, până la cei care conduc România. Mai ales că, acum nu multă vreme, domnia sa spunea așa chiar despre... domnia sa: „Aștept motivarea Curții, pe care O VOM CITI PÂNĂ O ÎNȚELEGEM SAU PÂNĂ ÎNȚELEGEM CEVA DIN EA.”..., scrie Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Citește și: CUTREMUR Raluca Turcan susține victoria Opoziției: Dragnea a fost revocat de Opoziție. Recunoașteți votul .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.