Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop, despre scrisoarea lui Frans Timmermans: 'I-a dictat Klaus Iohannis ce să scrie'

liviu pop

Senatorul PSD și președinte al Comisiei de învățământ, Liviu Pop, crede că ”toate acuzațiile ori insinuările făcute de Timmermans în acea scrisoare sunt fără temei. Nu există nici un risc asupra statului de drept. Dimpotrivă, odată cu noile legi ale justiției, făcute pe baza propunerilor experților, implicit a celor din CSM, nu facem altceva decât să consolidăm independența judecătorilor”, se arată într-un interviu pentru RFI.ro.

Citește și: Ministrul Transporturilor, reacţie vehementă la scenariul interzicerii Uber: 'Sub nicio formă nu s-a pus problema de așa ceva'

Întrebat ce ar trebui să facă autoritățile române, după primirea scrisorii lui Frans Timmermans, senatorul PSD a răspuns: ”Nu ar trebui să facă absolut nimic autoritățile române. Domnul Timmermans ar trebui să-și nuanțeze discursul, să ne spună dacă mecanismul din România îl aplică și în țara domniei sale, să ne spună dacă știa atunci, în 2016, când era vicepreședinte, că domnul Cioloș a emis o Ordonanță de modificare a Codurilor Penale peste noapte și în același timp, să lase demagogia și dubla măsură pe care încearcă să o aplice României”.

Liviu Pop spune că ”este o cârdășie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce să scrie. Evident, că această cârdășie nu face altceva decât să aducă încă o dată în prim plan această dublă măsură, în care nu se dorește ca adevărul sau principiile să conteze, ci doar interesul pur electoral, disperarea domnului Iohannis pentru un al doilea mandat îl duce în zona aceasta a penibilului, până la urmă, pe domnul Timmermans”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis le-a ”dictat” ce să scrie și asociațiilor de magistrați și experților Comisiei de la Veneția, care au criticat modificările din justiție, senatorul PSD a răspuns: ”Politica penală a unui stat o face statul. Dacă dânșii mor de grija românilor și de acest Cod Penal, care a fost modificat în conformitate cu deciziile CCR, să ia măsurile din Codul Penal din România și să le aplice în unele state membre”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.