Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Livrarea de avioane de vânătoare către Ucraina pare tot mai plauzibilă. Macron: 'Nimic nu este interzis'

Getty Images
Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că posibilitatea de a furniza avioane Ucrainei nu poate fi exclusă, dar numai dacă acest lucru nu duce la escaladarea războiului și nu dăunează capacității de apărare a armatei franceze.

"De fapt, nimic nu este interzis", a declarat Macron în timpul unei călătorii în Olanda, răspunzând la o întrebare despre posibilitatea furnizării de avioane de vânătoare. "Vom analiza fiecare caz în parte", a adăugat el. În același timp, liderul francez a menționat că furnizarea de arme Ucrainei este permisă dacă acestea "nu duc la escaladare" și "nu slăbesc armata franceză".  În plus, enumerând condițiile pentru trimiterea avioanelor de vânătoare, Macron a subliniat că aceste arme "nu ar trebui folosite pentru atacuri pe teritoriul rusesc", ci ar trebui să ajute "eforturile Ucrainei de a rezista".

Publicația Politico, citând surse, scria la începutul lunii ianuarie că reprezentanții țărilor occidentale poartă discuții cu privire la posibilitatea transferului de avioane de luptă în Ucraina.

Înainte de aceasta, autoritățile germane au decis să transfere Ucrainei primul lot de 14 tancuri Leopard 2 și le-au dat aliaților permisiunea de a furniza tancuri Leopard 2 Ucrainei.

De asemenea, președintele american Joe Biden a anunțat decizia de a trimite Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.