Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Livrările armelor franceze către Armenia reprezintă o amenințare pentru Ucraina și Israel, citează presa ucraineană

Britannica
Yerevan Erevan

În acest moment, mulți parlamentari francezi sunt în favoarea furnizării de arme Armeniei, relatează portalul de informare ucrainean Unian.net.

Potrivit surselor jurnaliştilor din Ministerul Apărării al Ucrainei, Parisul a început procesul de aprovizionare cu arme Erevanul.

Potrivit Unian.net, primul lot de 50 de vehicule blindate este deja pe drum.

Potrivit jurnaliştilor ucraineni şi azerbaidjani de la Azfront, decizia Franţei provoacă indignare în Ucraina şi Israel, deoarece reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii celor două state.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații franceze Intelligenceonline confirmă și informațiile despre pregătirea exporturilor militare în Armenia și reluarea lucrărilor comitetului bilateral de armament.

În acest moment, mulți parlamentari francezi sunt în favoarea furnizării de arme Armeniei. Desigur, cercurile privelegiate ale armeniei susține activ această posibilitate.

Cu toate acestea, acest lucru poate primi o reacție negativă în lume. În special, Israelul și-a exprimat deja îngrijorarea.

„Armenia, Iranul și Federația Rusă sunt strâns legate prin cooperare militară, din cauza căreia livrările franceze către Armenia pot cădea în mâinile celor mai mari dușmani ai Kievului și Ierusalimului”, a avertizat cel mai mare săptămânal evreiesc american The Jewish Press. El este repetat de Focus ucrainean:

„Acum există temeri că modelele occidentale de arme pe care le va primi Erevanul ar putea cădea în mâinile Federației Ruse. Rusia ar putea dezvolta o contramăsură împotriva armelor sau ar putea încerca să-și creeze propria copie”.

Livrările de arme se pot transforma într-o reală întărire a agresorilor cu mâinele țărilor occidentale.

„Macron înarmează Armenia, un satelit al Rusiei și un aliat al Iranului”, a reacționat Doran, fost director al Afacerilor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord al Consiliului de Securitate Națională al SUA, la încercarea de livrări. Iar această întărire în detrimentul Azerbaidjanului și Turciei, membră a NATO, va arunca, cel mai probabil, întregul Caucaz și Asia Centrală în mâinile Iranului și Rusiei.

În noiembrie 2022, publicația israeliană Hamodia a avertizat despre planurile franceze de a furniza Armeniei arme grele. Mass-media a remarcat formarea unei alianțe între Franța, Iran și Rusia, care și-a unit eforturile împotriva Azerbaidjanului și Israelului în Caucaz.

În decembrie, parlamentarii israelieni au recunoscut oficial că poziția francezilor în raport cu Karabakh joacă în mâinile Iranului, care este interesat de slăbirea Azerbaidjanului.

Armenia joacă un rol deosebit în relațiile dintre Iran și Rusia. Această țară s-a transformat de mult într-un intermediar comercial în alianța militaro-strategică a țărilor agresoare. Iar războiul din Ucraina nu a făcut decât să întârzie crearea unei alianțe franco-ruse în Caucaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.