Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane americane F-35 cu piese chinezești. O derogare a rezolvat totul

avion de lupt f 35

Livrările pentru avionul F-35 al Lockheed Martin Corp (LMT.N) pot fi reluate în baza unei derogări care permite ca aliajul de origine chineză să intre într-o piesă a motorului, a declarat sâmbătă Pentagonul, anunță Reuters.

În septembrie, Pentagonul a încetat să mai accepte noi avioane F-35 după ce a descoperit că un magnet din motorul avionului de luptă invizibil a fost fabricat cu material neautorizat din China. Derogarea, semnată la 8 octombrie de William LaPlante, cumpărătorul șef de armament al Pentagonului, permite un aliaj în pompa de lubrifiant a motorului care nu respectă legile americane privind achizițiile. Acestea interzic conținutul chinezesc neautorizat în avion.

Acceptarea avionului este necesară pentru interesele de securitate națională, a declarat LaPlante într-o declarație, adăugând că această hotărâre se aplică până când ultimul avion din cadrul contractului este acceptat, preconizat în prezent pentru octombrie 2023. Furnizorul Honeywell International Inc (HON.O), va lucra pentru a găsi o sursă alternativă pentru metal și pentru a utiliza acest metal în viitoarele pompe de lubrifiere.

Magnetul nu transmite informații și nici nu dăunează aeronavelor, deci nu există riscuri de securitate implicate. Lockheed Martin, care produce avioanele, declarase că problema era "legată de un magnet de pe turbomașina F-35, fabricat de Honeywell care include cobalt și aliaj de samariu".

O sursă alternativă pentru acest aliaj va fi folosită pe viitor, a precizat Joint Program Office în declarația sa. Există și alți magneți de origine chineză pe avionul cu reacție care au primit derogări din partea oficialilor Pentagonului în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.