Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Livrările de gaze ruseşti în Europa vor fi reluate prin conducta Yamal-Europe

Gazprom
Gazprom

Livrările de gaze ruseşti în Europa ar urma să fie reluate joi prin conducta Yamal-Europe, după ce transportatorii au început să solicite dreptul de a livra gaze spre vest, arată datele de pe site-ul operatorului de reţea Gascade, transmite Reuters.

Cererile de transport de gaze către Germania, de la punctul de intrare Mallnow, se situau la 13.521.200 KWh/h pentru joi, începând cu ora 05:00 GMT, în creştere de la zero, indică datele Gascade.

Livrările de gaze naturale ruseşti în Germania la punctul de intrare Mallnow au scăzut la zero sâmbătă.

Informaţiile privind reluarea livrărilor de gaze ruseşti au dus la scăderea preţului de referinţă la gazele naturale în Europa la 75 euro pentru un Megawatt oră (MWh), de la 78,75 euro pentru un Megawatt oră înainte de anunţarea cererilor de transport de gaze.

Cotaţiile de referinţă la gaze naturale pentru piaţa europeană, cele de la hub-ul TTF din Olanda, se tranzacţionau miercuri la 77 euro pentru un Megawatt oră, potrivit Agerpres.ro.

Traderii au declarat că sunt prudenţi cu privire la reluarea livrărilor, întrucât cererile de transport de gaze pot fi modificate până la începutul tranzacţiilor de joi.

Livrările prin gazoductul Yamal-Europe, una dintre rutele folosite de Gazprom pentru a livra combustibil în regiune, ar urma să fie plafonate luna aceasta, după ce grupul rus a rezervat doar 35% din capacitatea lunară oferită la Mallnow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.