Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liz Cambage şi-a anunţat retragerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo invocând o problemă de sănătate mintală legată de bula sanitară anti-Covid

gds.ro
Jocurile Olimpice

Jucătoarea australiană de baschet Liz Cambage şi-a anunţat retragerea de la Jocurile Olimpice care vor debuta săptămâna viitoare la Tokyo, invocând o problemă de sănătate mintală, alimentată de perspectiva unei izolări "terifiante" în bula sanitară anti-Covid din Japonia, informează AFP, citat de agerpres.

Vedeta Opals, cum este supranumită selecţionata feminină a Australiei, a declarat că nu poate evolua cu încredere la cel mai înalt nivel la Olimpiada niponă deoarece suferă de "crize de panică", nu poate dormi şi nu poate mânca.

"Am fost cu adevărat îngrijorată de ideea de a participa la Jocuri Olimpice cu 'bulă'. Fără familie, fără prieteni, fără fani. Niciun sistem de susţinere în afara echipei mele. Este sincer terifiant pentru mine", a spus Cambage, care evoluează la echipa Las Vegas Aces, din campionatul profesionist nord-american (WNBA), care a dezvăluit în trecut că suferă de probleme de sănătate mintală.

În vârstă de 29 ani, Liz Cambage a câştigat medalia de bronz cu selecţiona Australiei la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012.

Cambage este al doilea jucător din baschetul australian care s-a retras de la Jocuri învocând probleme de sănătate mintală, după Ryan Broekhoff, în iunie.

La începutul anului, Liz Cambage, al cărei tată este nigerian, a ameninţat că va boicota competiţia din cauza absenţei diversităţii rasiale existente, în opinia sa, în fotografiile promoţionale publicate de Comitetul Olimpic Australian.

Comitetul a recunoscut apoi public că jucătoare are dreptate şi a promis ca viitoarele şedinţe foto vor reflecta diversitatea sportivilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.