Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lloyd Austin a fost externat din spital, anunţă Pentagonul

taskandpurpose.com
Lloyd austin

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a fost externat luni din spital, după două săptămâni de spitalizare, a anunţat Pentagonul într-un comunicat, citat de Reuters şi EFE.

Externarea lui Austin survine pe fondul unei controverse legate de starea sa de sănătate, întrucât nici măcar preşedintele american Joe Biden nu a fost informat imediat despre spitalizarea sa.

În comunicat, Pentagonul a anunţat că, "după consultarea cu personalul medical, secretarul Austin a fost externat luni de la Centrul medical militar naţional Walter Reed", în apropiere de Washington.

Spitalizat de la 1 ianuarie din cauza unor complicaţii apărute în urma tratamentului împotriva cancerului de prostată, Lloyd Austin îşi va continua recuperarea, îndeplinindu-şi atribuţiile de acasă până când va fi apt să revină la Pentagon, conform textului Ministerului american al Apărării.

"Aştept cu nerăbdare să mă recuperez complet şi să mă întorc la Pentagon cât mai curând posibil", a declarat Lloyd Austin, care se bucură în continuare de sprijinul preşedintelui în pofida faptului că Joe Biden nu a fost informat în legătură cu problema sa de sănătate, notează AFP.

Lloyd Austin (70 de ani) a fost diagnosticat cu cancer de prostată la începutul lunii decembrie. El a fost operat în 22 decembrie, sub anestezie generală, apoi internat din nou de la 1 ianuarie din cauza unor complicaţii.

Atât diagnosticul, cât şi cele două spitalizări au fost comunicate cu întârziere celor mai înalte autorităţi ale ţării, începând cu preşedintele democrat Joe Biden, ceea ce a provocat critici în presă şi din rândul republicanilor, în plin an electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.