Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Localitatea Havârna din Botoșani iese din carantină: Grădiniţele şi şcolile se redeschid de vineri

carantina

Cele trei şcoli şi cele trei grădiniţe din comuna Havârna vor fi redeschise, începând de vineri, după ce localitatea Havârna va ieşi, joi, la ora 21,00, din carantină, anunță AGERPRES.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a decis, joi, ridicarea măsurii carantinării zonale a localităţii Havârna, dar şi redeschiderea unităţilor de învăţământ din comună, în scenariul 2, ca urmare a faptului că rata de infectare cu virusul COVID-19 a scăzut sub trei cazuri la 1.000 de locuitori.

"Consiliul de Administraţie al Şcolii gimnaziale 'Ioan Cernat' Havârna propune ca începând cu 12 februarie cursurile să se desfăşoare conform scenariul 2, în sensul că preşcolarii, ciclul primar şi clasa a VIII-a vor veni fizic la şcoală, celelalte clase urmând a-şi continua activitatea în online până la o nouă reactualizare a ratei de incidenţă", a declarat, în şedinţa CJSU, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’ .

Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică, în comuna Havârna se înregistrau, joi, 2,79 cazuri de infectare la 1.000 de persoane, cel mai scăzut nivel de pe 15 ianuarie până în prezent.

În ultimele 14 zile, în Havârna au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 doar 12 persoane. Rata de infectare cu virusul COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani era, joi, de 1,29 cazuri la 1.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.