Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lockdown extins pe termen nelemitat în Shanghai: Autoritățile așteaptă rezultatele testării în masă a celor 26 milioane de locuitori

The Hill
coronavirus lockdown

Lockdownul anti-COVID-19 care îi vizează pe cei 26 de milioane de locuitori ai oraşului Shanghai a fost extins pe termen nelimitat, au anunţat marţi autorităţile locale chineze, citate de DPA.

Înainte să ia o decizie în privinţa următoarelor măsuri antiepidemice, oficialii din Shanghai vor trebui să aştepte rezultatele testării în masă a rezidenţilor din Shanghai să îi consulte pe pacienţii infectaţi şi să îi transporte în spaţiile de carantină, potrivit Agerpres.

Comisia pentru Sănătate de la Beijing a raportat marţi peste 16.000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel naţional, care reprezintă cel mai mare număr de infectări zilnice anunţate în cadrul actualului val epidemiologic şi totodată cel mai grav bilanţ zilnic din ultimii doi ani.

Mai mult de 15.000 dintre aceste cazuri sunt asimptomatice.

În Shanghai, 268 de cazuri simptomatice de COVID-19 şi peste 13.000 de infectări fără simptome au fost raportate în urma testărilor ample desfăşurate în ultimele zile.

Jilin, o provincie din nord-estul Chinei, este de asemenea puternic afectată de actualul val epidemiologic.

Orice persoană infectată din China este obligată să meargă la un spital sau într-un spaţiu de carantină. Centrele de carantină au fost amenajate în săli de sport şi în spaţii expoziţionale din Shanghai, care se află deja aproape de capacitatea lor maximală de primire.

Autorităţile din metropola chineză au anunţat peste 70.000 de infectări de la începutul lunii martie. Luni, numărul infectărilor zilnice a depăşit pentru prima dată pragul de 10.000.

Interdicţia ce vizează circulaţia persoanelor din vestul oraşului Shanghai urma să rămână în vigoare de vineri până marţi, însă a fost prelungită pe termen nedefinit, iar rezidenţii au fost anunţaţi că vor trebui să rămână în continuare în locuinţele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.