Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lockheed Martin s-a lipit de un nou contract bănos: Anunțul vine înainte de vizita lui Blinken și Austin în Australia

lockheed martin

Australia a declarat luni că va cheltui 9,8 miliarde de dolari australieni (6,6 miliarde USD) pentru a achiziţiona 20 de avioane noi de transport militar Super Hercules, anunţ ce survine înaintea vizitei pe care o vor efectua în această săptămână şeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, şi cel al Pentagonului, Lloyd Austin, transmite Reuters, conform Agerpres.

Departamentul de Stat a aprobat în noiembrie potenţiala vânzare a acestor aeronave, fabricate de Lockheed Martin, şi a echipamentelor conexe.

Contractul intervine pe fondul celor mai ample exerciţii militare comune australiano-americane, cu implicarea a peste 30.000 de militari şi cu participanţi din alte 11 state, într-o demonstraţie de forţă şi unitate într-o perioadă în care China apare ca o putere în ascensiune în Indo-Pacific.

Exerciţiile militare Talisman Sabre, care se desfăşoară din doi în doi ani, au început vineri şi vor avea loc în diferite locuri de pe teritoriul Australiei timp de două săptămâni.

Ministrul australian al Apărării, Richard Marles, şi omologul său american se vor deplasa în nordul statului Queensland pentru a urmări exerciţiul militar după reuniunea anuală a miniştrilor apărării şi de externe din cele două ţări, cunoscută ca AUSMIN, programată în zilele de 28 şi 29 iulie la Brisbane.

Noile aeronave C-130J Hercules vor înlocui şi extinde flota actuală învechită de 12 avioane a Royal Australian Air Force, prima livrare fiind aşteptată din 2027, a indicat Marles într-un comunicat.

'De la urgenţe de incendii de vegetaţie şi inundaţii în ţară, livrarea de provizii esenţiale în regiune în timpul pandemiei de COVID-19 şi mai mult de două decenii de susţinere a unor operaţiuni de menţinere a păcii, aceasta a fost şi va continua să fie o resursă crucială', a declarat Marles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.