Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii din Covasna primesc bere dacă reciclează sticle şi borcane

facebook.com
reciclare

Operatorul regional de salubritate Tega SA anunţă că luna aceasta va organiza o campanie de colectare a sticlelor şi borcanelor în municipiul Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia va acorda bere şi apă minerală în schimbul obiectelor predate, potrivit Agerpres.

"Între 23 şi 24 septembrie, TEGA va organiza o nouă campanie de colectare a sticlelor în Sfântu Gheorghe, unde locuitorii pot schimba 5 kg de sticle pentru o bere de 0,5 litri sau o apă minerală de 1 litru. În timpul verii am introdus noutatea că putea fi cerută apă în schimbul sticlelor, iar mulţi oameni au profitat de acest lucru, aşa că am păstrat acest produs. (...) Din păcate, încă nu putem accepta geamuri şi parbrize de maşină, deoarece în România acestea sunt considerate deşeuri mixte, conform unei logici ciudate. Desigur, sticlele şi borcanele pot fi depuse în orice cantitate", a declarat directorul TEGA, Mathe Laszlo, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Aceasta este cea de-a treia campanie de colectare de sticlă organizată pe parcursul anului în municipiul Sfântu Gheorghe, în prima fiind colectate 66,674 tone, iar în cea de-a doua peste 56 de tone.

"Este important de reţinut că vineri, 23 septembrie, campania va începe la ora 12,00, dar sâmbătă, 24 septembrie, campania va începe la ora 10,00. Oamenii pot depune sticlele în următoarele locaţii: parcarea de lângă Sala Sporturilor 'Szabo Kati' (strada Stadionului, lângă Penny Market, vechea fabrică de pâine de pe strada Kos Karoly, vizavi de staţia de autobuz din strada Gării, Piaţa Kalvin, parcare şi depozitul de deşeuri din strada Energiei nr. 2 (...) Scopul nostru este de a recicla sticlele în loc să le trimitem la groapa de gunoi. Cred că rezultatele sunt pozitive, suntem surprinşi de cantitatea de sticlă pe care o avem, aşa că trebuie să continuăm", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.