Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii din Jackson, capitala statului american Mississippi, au rămas din nou fără apă din cauza frigului

Pinterest
robinet apa

Locuitorii din Jackson, capitala statului american Mississippi, au rămas din nou fără apă curentă după ce mai multe conducte au cedat sub efectul temperaturilor scăzute, transmite miercuri AFP.

Scurgerile, dintre care unele nu au fost localizate, au provocat scăderea presiunii din reţea, ceea ce a paralizat alimentarea cu apă în mare parte din oraşul cu 150.000 de locuitori, dintre care 80% sunt afro-americani.

Autorităţile au transmis un apel pentru fierberea apei, cât timp aceasta este încă disponibilă, şi au declarat stare de urgenţă la nivel local, potrivit Agerpres.

Primarul Antar Lumumba a recunoscut, marţi, la o conferinţă de presă, că se confruntă cu "cel mai rău scenariu".

"Ne confruntăm cu un sistem învechit şi inadecvat care continuă să ne provoace problemă după problemă", a adăugat edilul, care a recunoscut "lasitudinea" administraţiei sale în faţa înmulţirii crizelor.

Acest oraş, care se numără printre cele mai sărace din Statele Unite, a mai fost privat de apă timp de aproape o lună în urma unui val de frig, la începutul anului 2021.

În această vară, inundaţii devastatoare au paralizat reţeaua de alimentare cu apă ceea ce a făcut ca timp de mai multe zile prin conducte să circule în cel mai bun caz doar un lichid maroniu, impropriu pentru consum.

În noiembrie, Departamentul de Justiţie a intervenit prin numirea unui administrator federal care să supravegheze refacerea sistemului. De asemenea, bugetul recent adoptat de aleşii din Congres a alocat 600 de milioane de dolari pentru rezolvarea "crizei apei din Jackson".

Între timp, în oraş au fost deschise mai multe centre de distribuţie a apei potabile pentru a face faţă celei mai recente crize.

Potrivit presei locale, frustrarea locuitorilor din Jackson era palpabilă. "Nu se mai poate continua aşa", a declarat Michael Broom, în vârstă de 34 de ani, pentru cotidianul Clarion-Ledger.

Probleme similare au apărut şi în alte zone din sudul Statelor Unite, unde infrastructura nu a fost concepută pentru a face faţă temperaturilor extreme înregistrate în perioada Crăciunului.

Situaţia a revenit treptat la normal, miercuri, în oraşul Shreveport din Louisiana şi în Florence din Carolina de Sud, însă unii locuitori din Asheville, localitate din Carolina de Nord, sunt în continuare afectaţi de lipsa apei potabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.