Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii din Nadăș așteaptă dreptatea. Experimentul juridic de retrocedare a unei unități administrativ-teritoriale trebuie să înceteze

Wall-Street.ro
Justitie

Nădăşenii  din 2006, merg pe propriul drum , un alt drum al GOLOGOTEI, aşteptând nu răstignirea  din partea lui PILAT DIN PONT  ci dezrobirea, libertatea  pe care o doresc a o obţine din partea magistraţilor români, având în vedere că prin retrocedarea satului au ajuns iobagi, sclavi în secolul 21.

Nădăşenii au trăit o cutremurătoare experienţă şi dacă magistratul IOAN POP, în lucrarea sa ‚’’NOAPTEA DREPTĂŢII ROMÂNEŞTI 2005-2020  a arătat  că la nivelul ţării s-a iniţiat un proiect –pilot, politico- juridic, putem spune că şi retrocedarea Satului Nadăş, reprezintă un astfel de proiect , creându-se în acest mod premisa  că dacă poate fi retrocedat un sat prin hotărâre judecătorească, ulterior  să se poată retroceda, comune oraşe municipii şi de ce nu judeţe sau întreaga ţară.

Prin s. civ. 657/2007, pronunţată  de Judecătoria INEU de  judecătoarea LUCIU MARIANA,  în Dosarul nr. 457/2006, s-a retrocedat soţilor COLŢEU VIORICA şi COLŢEU MIHAI  ALEXANDRU,  suprafaţa de 8647 ha , suprafaţă ce reprezintă  întreaga suprafaţă a Satului Nadăş, Comuna Tauţ din Judeţeul  Arad.

Împotriva sentinţei s-a promovat recurs de cele două comisii de fond funciar, recurs admis de Tribunalul Arad, dar tot la nivelul acestei instanţe, magistraţii IOAN TRIFA şi LIANA JUNC au  admis în condiţii de nelegalitate  o contestaţie în anulare, condiţiile de nelegalitate fiind  susţinute chiar de  un alt membru al completului care a făcut opinie separată, OTTO SZEP şi prin admiterea acestei contestaţii în anulare, experimentul juridic  a fost  finalizat şi familiaCOLŢEU, a luat în primire satul, au exploatat pădurea  şi ca în vrema fanariotă  sătenilor le-au fost luate sălaşurile, livezile  şi recoltele, fiind obligaţi să dea uium familiei COLŢEU şi pentru fructele de pădure şi ciupercile care le culegeau din pădure, familia COLŢEU  u prejudiciat nu numai pe săteni dar şi STATUL ROMÂN care conform expertizei DNA , prejudiciul este estimat la  peste 20.000.000 euro.

După retrocedarea satului, au fost săteni care au decedat, de supărare pentru că le-au fost luate proprietăţile, alţii au avut tentative de suicid, fiind de nototietate  cum săteanca nădăşeancă ANA BIRIŞ, când s-a văzut cu familia COLŢEU împreună cu  executorul GALUŢI ALEXANDRU  la poarta sălaşului, la propriu şi-a pus ştreangul de gât , fiind salvată în ultimul moment, cu precizarea că familia BIRIŞ  de 50 de ani  stăpânea acest sălaş, nefiind deranjată nici de comunişti, ca ă se ajungă ca să fie alungaţi  de familia COLŢEU, care tot ce au obţinut s-a efectuat   prin  acte false,  fapt dovedit de instanţele penale.

În 2013  sătenii au primit sprijin  din partea altor cetăţeni români,care au înţeles durerea şi îngrijorarea nădăşenilor şi i-au ajutat inclusiv cu sprijin juridic acordat de avocat COROIU VASILICA din BAROUL BUCUREŞTI.

Urmare a unei plângeri penale formulate  la DNA TIMIŞOARA, de sătenii RAD NICOLAE şi BIRIŞ IOVU,prin avocat COROIU VASILICA, s-a  constatat că actul care a stat la baza retrocedării satului, un certificat de moştenitor, a fost  întocmit de  notarul din ARAD , ADRIAN VLAI , prin fals intelectual, motiv pentru care  a fost sesizată instanţa penală pentru desfiinţarea înscrisului.

Cu această procedură a fost investită  CURTEA  DE APEL  TIMIŞOARA  SECŢIA PENALĂ, care prin Hotărârea penală nr. 415/2016 a admis cererea formulată de PARCHET DNA  şi a desfiinţa certificatul de moştenitor fals, soluţie  menţinută de ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE şi JUSTIŢIE , prin Hotărârea penală 603/09.06.2017, pronunţată în Dosarul penal nr. 1191/59/2016.

La aflarea acestor soluţii nădăşenii au mulţumit instanţelor  şi au considerat  că s-a oprit drumul lor spre GOLGOTA  EXECUŢIEI, dar s-au înşelat întrucât s-au confruntat cu înlăturarea  hotărârilor penale  de către instanţele civile, contrar oricăror norme, având în vedere că  potrivit legii, hotărârile penale  sunt obligatorii pentru instanţele civile.

Urcuşul a reînceput  pentru nădăşeni, formulând cereri de intervenţie  în interesul celor două comisii de fond funciar, COMISIA JUDEŢEANĂ ARAD şi COMISIA LOCALĂ TAUŢ , care au promovat cereri de revizuire a sentinţei de retrocedare 657/2007, cererile de revizuire  fiind strămutate la Judecătoria Braşov.

Judecătoria Braşov, prin magistrat ANDREEA  BEATRICE POPA a pronunţat s.civ. nr. 733/2020,Dosar nr. 1265/246/2017 prin care a fost respinsă cererea de revizuire, hotărâre  contrară  soluţiilor penale  prin care a fost desfiinţat actul  fals care a stat drept temei al retrocedării.

Împotriva s. civ. 733/2020, s-a formulat recurs de către cele două comisii şi de sătenii nădăşeni intervenienţi, recurs ce s-a judecat la TRIBUNALUL BRAŞOV, în complet  constituit din magistraţii: MIA IRINA  BÂLC, ANA GÎRLOAŢĂM LIA SPĂTĂCEANU, complet care a  emis dec. civ. 113/12.11. 2020, prin care  s-au admis recursurile, hotărârea dată de Judecătoria Braşov  a fost casată şi cauza  a fost trimisă spre rejudecare la aceeaşi instanţă.

Nădăşenii au crezut că după 15 ani de umilinţă, de drumuri, la instanţele din Ineu ,Arad, Bucureşti, Olt, Făgăraş, Braşov, Balş , şi-au regăsit dreptatea şi libertatea la Braşov, dar s-au înşelat, pentru că soţii COLŢEU au formulat CONTESTAŢIE ÎN ANULARE împotriva dec. civ.  113/12. 11. 2020, Dosar nr. 3675/62/2020, ce urmează a fi soluţionat,  cu termen la 11.06. 2021 de doamnele magistraţi: BOGDANA MARIA MARUŞCA, LAURA SIMONA POPESCU şi NICOLETA MINODORA FAGHI, magistraţi care în anul 2014, în recurs au respins o altă cerere de revizuire, formulată de Comisia Judeţeană Arad, Comisia Locală Tauţ şi de nădăşeni, prin dec. civ.  nr. 146/31.05. 2017, pronunţată în Dosarul nr. 63/226/2014. Cu menţiunea că doamna magistrat NICOLETA MINODORA FAGHI în anul  2007 a fost magistrat la ARAD.

Soarta sătenilor se decide  din nou la 11.06. 2021, iar indiciile  nu par a fi favorabile acestora, QUO VADIS?, în aceste împrejurări, se încearcă finalizarea primului experiment  de retrocedare a unei unităţi administrative  a STATULUI ROMÂN ? SĂ SPERĂM CĂ NU ŞI CĂ JUSTIŢIA  VA ACŢIONA PRECUM SIMBOLUL ZEIŢEI THEMIS. DOAMNE  AJUTĂ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.