Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii din orașul Belgorod, aproape de granița cu Ucraina, sfătuiți de autoritățile ruse să-și securizeze geamurile

Al-Jazeera
Belgorod

Oraşul Belgorod, aflat nu departe de frontiera cu Ucraina, trăieşte sub o tensiune în creştere, iar autorităţile locale le-au cerut vineri locuitorilor, pentru prima dată de la începutul războiului, să îşi securizeze ferestrele pentru a se proteja de cioburi în faţa bombardamentelor tot mai dese ale Ucrainei, relatează BMF TV, conform News.ro.

"Salvatorii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vă recomandă să lipiţi bandă adezivă pe ferestre. Este o modalitate bună de a vă proteja de unda de explozie: geamul nu se va sparge în cioburi mici", a recomandat Primăria din Belgorod pe contul de Telegram.

Sistemele ruseşti de apărare aeriană au doborât 10 ţinte aeriene joi seara târziu deasupra oraşului Belgorod din sudul ţării, două persoane fiind rănite şi un bloc de locuinţe fiind afectat, a declarat guvernatorul regional, care a precizat că ţintele au fost doborâte în timp ce se apropiau de oraş. Gladkov a precizat că s-au spart geamurile unei clădiri de apartamente cu mai multe etaje, iar 30 de maşini au fost avariate.

În ultimul timp, Ucraina efectuează în mod regulat lovituri pe teritoriul Rusiei, în special în regiunile cele mai apropiate de teritoriul său, dar bilanţul victimelor este în general mic.

Şi cu o zi înainte, miercuri, Ucraina a lansase atacuri cu rachete şi drone asupra regiunii Belgorod, au declarat oficialii locali.

La sfârşitul lunii decembrie, un atac ucrainean a ucis cel puţin 25 de persoane la Belgorod, la o zi după ce un atac rusesc masiv omorâse 39 de persoane în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.