Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii Moscovei, avertizați să se pregătească pentru o situație de urgență nucleară - Rușii nu par să fie îngrijorați

Telegram
parada 9 mai Moscova Piata Rosie

Panourile electronice din Moscova spun publicului ce trebuie să împacheteze pentru o urgență nucleară, iar președintele Vladimir Putin avertizează periodic că Rusia este pregătită să folosească ultimul său mijloc de descurajare - dar moscoviții par să ia totul cu calm, notează agenția Reuters.

"Nu cred că se va întâmpla nimic, dacă vă referiți la o amenințare nucleară", a declarat Andrei, în vârstă de 47 de ani, care a refuzat să-și dea numele de familie, stând sub unul dintre panourile publicitare, la intrarea în Parcul Gorki din Moscova, marți.

"Și dacă nu se va întâmpla nimic, de ce ar trebui să ne pregătim pentru asta?".

De când Rusia a trimis forțe armate în Ucraina, în urmă cu puțin peste un an, iar țările occidentale au răspuns trimițând Ucrainei arme convenționale, Putin a declarat că va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziție dacă Rusia este suficient de amenințată - chiar dacă țările occidentale neagă existența unei astfel de amenințări.

"Nu, aceste avertismente nu mă sperie și nu-mi schimbă atitudinea față de lume, față de oameni și față de președintele nostru", a declarat Iulia Gorodnyanskaia, în vârstă de 38 de ani.

"Cred că trăim în cea mai sigură țară din lume. Potențialul nostru este foarte mare și sunt mai mult decât încrezătoare în armata noastră și în armamentul de care dispune țara noastră. Nicio țară din lume nu are atâtea arme ca noi și arme atât de bine făcute."

Deasupra capului ei, o secvență video a enumerat elementele esențiale pentru o "servietă de urgență", inclusiv un radio și alimente și apă pentru trei zile.

Ministerul pentru Situații de Urgență spune că a făcut public acest exercițiu de ani de zile - dar că oamenii au început abia acum să îl observe.

"Mentalitatea noastră este de așa natură încât oamenii nu ar face nimic până când nu se dezlănțuie iadul. De aceea, cred că este bine să informăm oamenii și să-i pregătim", a declarat Vladimir, în vârstă de 30 de ani, rezident al Moscovei, care a refuzat, de asemenea, să-și dea numele de familie.

Alexei Pulkarov, în vârstă de 33 de ani, a verificat distanța până la cel mai apropiat adăpost nuclear.

"Este atât de departe încât nu voi putea ajunge la el", a spus el. "Dar sunt relaxat în această privință".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.