Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locul de onoare: Eurostat anunță că România e fruntașă în UE, în ceea ce privește lucrările de construcții

The Romania Journal
EUROSTAT

Lucrările de construcţii au înregistrat în iunie un avans de 0,1% în zona euro şi de 0,6% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2021, cele mai semnificative creşteri fiind în Slovenia, Polonia şi România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia (27,2%), Polonia şi România (ambele cu 5,9%) şi Ţările de Jos (4,7%), cel mai semnificativ declin fiind în Spania (minus 10,4%), Ungaria (minus 8,1%) şi Austria (minus 6,8%), scrie Agerpres.

Citește și: Un sondaj BNR dezvăluire dezastrul din România: populația mănâncă și se îmbracă pe credit, iar creditele imobiliare devin tot mai puține

Lucrările de construcţii au înregistrat în iunie un declin de 1,3% în zona euro şi de 1,2% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, după ce în mai fusese raportată o scădere de 0,3% în zona euro şi o creştere 0,1% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia (1,7%), Ţările de Jos (1%) şi Finlanda (0,2%), cel mai semnificativ declin fiind în Ungaria (minus 5,2%), Slovacia (minus 5%) şi Austria (minus 4,8%). Potrivit Eurostat, în România lucrările de construcţii au înregistrat o scădere lunară de 0,1% în iunie, după o creştere de 5,6% în mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.