Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locul superb din România care a ajuns să fie 'uitat de lume': Are doar 19 locuitori deși pe vremuri era supranumit 'stațiunea elevilor și studenților'

skytrip.ro
Paraul Rece

România abundă în peisaje naturale impresionante, iar satul Pârâul Rece din județul Brașov, supranumit pe vremuri "stațiunea elevilor și studenților, este una dintre acele comori ascunse care încântă privirile și sufletele celor ce îl descoperă.

Cu toate că atrage zeci de mii de turiști în fiecare an, puțini sunt cei care cunosc povestea neștiută a acestei stațiuni turistice, care găzduiește mai puțin de 20 de locuitori, conform Click.ro.

Predeal, celebru pentru frumusețea sa montană și atmosfera de basm, adăpostește un sat de o rară splendoare - Pârâul Rece. Situat la 960 de metri altitudine, la întâlnirea râurilor Râșnoava și Pârâul Mic, acest loc de vis găzduiește mai puțin de 20 de locuitori. Despre această bijuterie puțini știu, dar cei care o descoperă sunt fermecați de peisajele idilice și activitățile captivante.

Cătunul Pârâul Rece este cunoscut și sub numele de „stațiunea elevilor și studenților”. Deși pare să fie populat de mulți localnici, realitatea este alta. Majoritatea oamenilor au părăsit satul, iar casele lor au devenit puncte de atracție pentru turiști. Cu doar 19 locuitori, acest mic colț de rai continuă să atragă vizitatori în căutare de frumusețe naturală și experiențe montane autentice.

Deși Pârâul Rece este des vizitat în sezonul de iarnă pentru schi, oferă o experiență minunată în orice anotimp. Aerul curat, soarele și peisajele uimitoare îl fac o alegere ideală și în sezoanele mai calde. Turiștii pot profita și de proximitatea față de alte atracții turistice din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.