Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locurile de cazare din staţiunile din Prahova, ocupate în proporţie de 70% în perioada Crăciunului

valea prahovei

Locurile de cazare din staţiunile din Prahova, ocupate în proporţie de 70% în perioada Crăciunului

Principalele staţiuni montane din judeţul Prahova au înregistrat, în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an, un gard de ocupare a locurilor de cazare de aproximativ 70% , staţiunile de la munte fiind devansate de municipiul Câmpina, unde locurile de cazare au fost rezervate, în perioada Crăciunului, în proporţie de 90%, conform datelor furnizate de o asociaţie reprezentativă pentru turismul prahovean. O comparaţie cu anii trecuţi arată o scădere a numărului de turişti care ales să petreacă sărbătorile de iarnă la munte, în Prahova. Pentru Revelion, nu sunt anunţate nici anul acesta evenimente publice, cei care ales staţiunile din Prahova urmând a petrece noaptea dintre ani în unităţile de cazare, multe dintre acestea pregătind programe artistice, potrivit news.ro.

„În principalele staţiuni montane gradul de ocupare a fost peste 70% pentru vacanţa de Crăciun, în timp ce în Câmpina unităţile de cazare au fost ocupate în proporţie de 90%. (...) Azuga a fost singura staţiune din Prahova unde s-a putut schia, atâta timp cât nu a bătut vântul. Pârtiile deschise, îmbunătăţite cu zăpadă artificială, au fost Sorica şi Cazacu Variantă. În perioada următoare ele vor putea fi folosite cu telescaunul şi banda de la Sorica între orele 11-17, cu nocturnă până la ora 20 cu un minim de 10 persoane şi teleski şi babyski complex Cazacu între orele 9-16”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, organizaţie care funcţionează în parteneriat public-privat, cu funcţiuni de OMD - organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT.

O comparaţie cu anii trecuţi, în special cu cei dinainte pandemiei de COVID-19, arată o scădere semnificativă a numărului celor aleg să petreacă sărbătorile de Crăciun pe Valea Prahovei. Au fost ani la rând în care locurile de cazare în staţiunile din Prahova erau rezervate, pentru Crăciun, în proporţie de 70% încă din a doua jumătate a lunii noiembrie, iar bilanţul de după sărbători arăta un grad de ocupare de peste 90-95% a locurilor omologate de cazare pe Valea Prahovei.

Pentru Revelion, cu câteva zile înainte de trecerea în noul an încă mai sunt locuri de cazare libere. La Sinaia, preţurile pentru o cameră dublă, într-un hotel de patru stele, pornesc de la 8900 de lei pentru trei nopţi de cazare. Pachetul turistic include mic dejun, cină în seara de 30 decembrie, cina festivă de Revelion şi brunch şi dinner party în prima zi a anului. Familiile cu copii mai mari de 4 ani vor plăti, pentru fiecare dintre aceştia, peste 1700 de lei în plus pentru pachetul turistic.

Niciuna dintre primăriile localităţilor-staţiune din Prahova nu organizează evenimente publice în noaptea dintre ani.

„Din păcate nu sunt anunţate evenimente publice care să sărbătorească trecerea în noul an, dar hotelurile şi toate unităţile care organizează petreceri au pregătit programe artistice şi focuri de artificii impresionante”, transmit oficialii APDT Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.