Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londonezii protestează împotriva lui Trump: 'Construiţi poduri, nu ziduri' - VIDEO

Un banner pe care era scris 'Construiţi poduri, nu ziduri' a fost desfăşurat vineri pe Tower Bridge din Londra, ca parte a unei serii de evenimente din întreaga lume menite a exprima nemulţumirea faţă de învestirea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Protestatarii de la celebrul pod au afişat pancarte pe care era scris 'Să acţionăm acum!' la primele ore ale dimineţii, în timp ce alţii au desfăşurat bannerul pe Tower Bridge, iar o ambarcaţiune cu un steag negru pe care se putea citi 'Construiţi poduri, nu ziduri' a traversat râul Tamisa.

Donald Trump devine al 45-lea preşedeinte al SUA. Programul festivităţilor de învestire - FOTO/VIDEO

În apropierea Parlamentului britanic, protestatarii au afişat, pe Podul Westminster, bannere de susţinere a migraţiei. Alte proteste sunt anunţate pentru vineri la Londra şi în alte oraşe din Marea Britanie.

Trump, care va fi învestit vineri ca cel de-al 45-lea preşedinte al SUA, se va confrunta cu proteste la Washington în timpul ceremoniei de vineri, dar şi în mai multe oraşe din lume, printre care Toronto, Sydney, Addis Abeba sau Dublin, din cauza politicilor sale, despre care criticii spun că sunt periculoase şi creează divizări.

Protestul de la Londra a fost organizat de o organizaţie activistă numită de asemenea 'Bridges not Walls' ('Poduri, nu ziduri'), cu referire la promisiunea lui Trump de a construi un zid la graniţa cu Mexicul.

Oponenţii lui Trump sunt nemulţumiţi de afirmaţiile sale din timpul campaniei în legătură cu femeile, imigranţii ilegali şi musulmanii, dar şi din cauza angajamentului său de a anula reforma sistemului de asigurări de sănătate adoptată de Barack Obama şi de a construi un zid la graniţa cu Mexicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.